Fudbal

Kimihov veliki jubilej, ali svi su gledali u Engleza: Kejn het-trikom riješio derbi na Alijanc Areni!

Autor Goran Arbutina

Het-trik Harija Kejna za trijumf Bajerna protiv Štutgarta.

Izvor: Tom Weller / AFP / Profimedia

Poslije furioznog starta sezone u kojem je viđena i ona rekordna pobjeda 9:2 nad Dinamom u Ligi šampiona fudbaleri Bajerna malo su posustali, ali su se nakon tri meča bez trijumfa ove subote ponovo vratili na pobjednički kolosjek.

Na svojoj Alijanc Areni savladali su Štutgart rezultatom 4:0 uz maestralno veče Hari Kejna koji je upisao svoj drugi het-trik ove sezone.

Bio je ovo poseban meč i za Jošuu Kimiha koji je upisao svoj 500. nastup za bavarski klub, međutim, sve oči su ipak bile uprte u Engleza koji je u razmaku od četiri minuta sa dva gola praktično riješio meč, a onda odlučio da se još malo poigra.

Prvi od tri gola ove večeri na Alijanc areni bio je i najljepši.

Kejn je u 57. minutu povukao loptu, a onda raspalio sa nekih 35-30 metara u donji desni ugao gola Aleksandra Nibela koji se ispružio koliko je mogao, ali ju je možda tek dodirnuo vrhovima prstiju prije nego što je odsjela u mreži.

Golmanu Štugarta nema se šta zamjeriti, posebno zbog sjajnih intervencija, nedugo nakon gola Nibel je u istom napadu dva puta spašavao svoj gol, ali jednostavno nije mogao protiv raspoloženog Kejna.

Samo četiri minute poslije vodećeg postigao je i drugi gol, a sjajnu partiju zaokružio je pogotkom za 3:0 deset minuta prije kraja kada je sjajno pratio akciju saigrača i poslije izblokiranog šuta pospremio loptu u mrežu za svoj osmi pogodak ove sezone.

Engleski napadač tu je završio svoj posao u subotu uveče, ali ne i Bajern. Minut prije kraja u strijelce se upisao i Kingsli Koman, koji je dvaedesetak minuta ranije ušao sa klupe.

Ovim ubjedljivim trijumfom Bajern se vratio na lidersku poziciju na tabeli, koju dijeli sa Lajpcigom, koji je ranije danas slavio u Majncu.

Ukoliko želite da vidite dodatni sadržaj posjetite Mondo Pređi na sajt