Fudbal

Crvena zvezda saznala ko joj sudi u Monaku: Advokat iz Njemačke koga prate goleade

UEFA je odredila sudijski tim za meč Crvene zvezde i Monaka.

Izvor: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Crvena zvezda u utorak od 18.45 igra svoju treću utakmicu u grupnoj fazi Lige šampiona i ovoga puta gostuje Monaku koji igra zaista fantastično ove sezone. Klub iz Kneževine nema poraz, od 10 utakmica dobili su sedam i tri su remizirali, tako da uz mnogo optimizma izlaze na megdan crveno-bijelima.

Sada je stigla i informacija o glavnom sudiji utakmice na stadionu "Luj II" i u pitanju je Tobijas Štiler iz Njemačke. Njemu će pomagati njegovi zemljaci - Kristijan Gitelman i Mark Boršč, odnosno četvrti arbitar biće Matijas Jelenbek. U VAR sobi su takođe Nijemci - Bendžamin Brand i Johan Fajfer.

Štiler je inače iz Hamburga i po profesiji je advokat, a u Bundesligi vodi utakmice od 2012. godine. FIFA znak ima od 2014. godine i generalno važi za jednog od boljih sudija u Evropi.

Ove sezone u Ligi šampiona nije sudio niti jedan meč, a prethodnog vikenda je vodio derbi susret Bundeslige između Bajerna i Štutgarta. Takođe, gledali smo ga na centru i nedavno u duelu Porta i Mančester junajteda u Ligi Evrope, kao i u finalu njemačkog Superliga između Leverkuzena i Štutgarta kada je podijelio deset žutih i jedan crveni karton.