Fudbal

Dinamo šokirao Salcburg: Barselona pregazila Bajern u spektakularnom derbiju Lige šampiona

Autor Haris Krhalić

Šampion Hrvatske stigao do prvog trijumfa u Ligi šampiona.

sandro kulenović
Izvor: BARBARA GINDL / AFP / Profimedia

Dinamo je na gostovanju pobijedio Salcburg 0:2 u trećem kolu Lige šampiona. Strijelci Dinama bili Sandro Kulenović u 49. i Bruno Petković u 84. minutu, a austrijski vicešampion je od 66. minuti imao igrača manje jer je direktan crveni karton dobio golman Aleksander Šlager.

Zagrebačkom klubu ovo je bila prva pobjeda u novoj sezoni Lige šampiona nakon poraza od Bajerna (9:2) i remija s Monakom (2:2). Salcburg je doživio treći poraz nakon što nije uspio doći do bodova protiv Sparte Prag (3:0) i Bresta (0:4).

Fudbalska ljepotica u Barseloni

U velikom derbiju trećeg kola Lige šampiona, fudbaleri Barselone su na domaćem terenu održali lekciju Bajernu iz Minhena i slavili rezultatom 4:1.

Barselona je na najbolji način otvorila utakmicu i povela već u prvoj minuti kada je večeras nevjerovatni Rafinjha pogodio za 1:0.
Bavarci do izjednačenja stižu u 18. minutu kada je pogodio Hari Kejn, koji je pogodio i osam minuta ranije, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Izvor: Matthieu Mirville / Zuma Press / Profimedia

Proigrali su od tog minuta fudbaleri Bajerna, ali onda u 36. minutu hladan tuš za Nijemce. Kasado je poslao dugu loptu za Fermina Lopeza koji je uspio da d uposli Levandovskog kojem nije bilo teško da matira Nojera.

Pred sami odlazak na pauzu, Rafinja sa nekih 15-ak metara pogađa za 3:1. Katalonci su tačku na i stavili u 56. minutu kada je Rafinja pogodio još jednom.

U ostalim utakmicama Lil je bio bolji od Atletika sa 1:3, a istim rezultatom je Fejnord savladao Benfiku. Siti je u Pragu bio bolji od Sparte sa 5:0, dok je minimalan trijumf upisao Liverpul na gostovanju u Lajpcigu. Inter se pošteno namučio protiv Jang Bojsa i na kraju slavio sa 0:1.