Fudbal

Selektor "zmajica" nakon remija sa Srbijom: Nedostajalo nam je tih "pola metra" za pobjedu

Autor Dragan Šutvić

Selver Hodžić oglasio se nakon duela sa "orlicama".

Izvor: FS BiH

Ženska fudbalska reprezentacija BiH dva puta je vodila protiv Srbije u prvom meču prve runde baraža za EURO 2025.

Igračice Selvera Hodžića imale su 1:0 i 2:1 protiv "orlica" u Zenici, ali su pobjedu u trening-centru FS BiH u Zenici ispustile u 87. minutu, kada je Vesna Milivojević pogodila za konačnih 2:2.

"Prvo, sve čestitke za moje igračice. Bili smo solidarni, dali sve od sebe, sve su igračice išle do posljednjeg atoma snage. Na kraju, fali ti tih 'pola metra', ja ne znam kako je taj posljednji šut ušao, ali Bože moj. Mi smo zadovoljni igrom, zalaganjem, perfektno smo napravili ono što smo se dogovorili. Sve čestitke prva utakmica je završeno, idemo sad na odmor da budemo spremni za utorak i revanš", rekao je selektor BiH za zvanični sajt FS BiH.

Revanš se igra u trening-centru FSS u Staroj Pazovi (19.00), a bolja ekipa iz ovog dvomeča će se u drugom krugu sastati sa pobjednikom iz dva duela Luksemburga i Švedske. Mečevi ove faze igraju se između 27. novembra i 3. decembra.

Sedam pobjednika drugog kola pridružiće se domaćinu Švajcarskoj i direktno kvalifikovanim Danskoj, Engleskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Islandu, Italiji, Holandiji i Španiji na prvenstvu Evrope, za koje će žrijeb biti obavljen 16. decembra u Lozani.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)