Fudbal

Stranac dolazi da spasi "budućnost" Partizana? Klub ima novu ideju

Nova uprava Partizana ima ideju da bi strani stručnjak mogao da bude pravo rješenje za omladinsku školu.

Izvor: MN PRESS

Krenule su promjene u Partizanu, sa Rasimom Ljajićem su u klub došli Predrag Mijatović i Danko Lazović da preuzmu sportski sektor, a pominjao se vrlo često Vladimir Vermezović kao ideja za prvog čovjeka omladinskog pogona. Ipak sada "Mocart sport" javlja da je sada moguće da neko od stranih stručnjaka ipak bude na čelu omladinskog pogona.

Predrag Mijatović ima mnogo kontakata u Španiji gdje je dugo igrao i gdje živi, a kako su Španci sa svojim sistemom napravili revoluciju u fudbalu posljednjih nekoliko decenija nameće se da bi Španac mogao da bude izbor. Danko Lazović je dugo igrao u Holandiji koja takođe ima poznat sistem razvoja mladih igrača, mada je u poslednje vreme on iza vodećih nacija poput upravo Španije, Belgije, Njemačke...

Sa sistemom u našoj ligi koji nameće razigravanje mladih igrača sa "bonus igračima" potrebno je da se radi na dugoročnom rješenju, pa je sva prilika da će još neko vrijeme vagati Lazović i Mijatović ko će biti novo rješenje na čelu pogona koji je godinama važio za jedan od najboljih u Evropi.

(MONDO, Mocart sport)