Fudbal

"'Zlatna lopta' više ne postoji za Real Madrid"

Autor Nebojša Šatara

"Kraljevski klub" se naljutio i čak ukinuo najavljeno emitovanje specijalnog programa na klupskoj televiziji povodom dodjele "Zlatne lopte.

Izvor: Profimedia

Razočaranje i bijes Real Madrida zbog odluke da Vinisijus Žuinior nije ovogodišnji dobitnik "Zlatne lopte", koja za klub sa "Santijago Bernabeua" je prestala da postoji, piše španska "Marka".

Madriđani su čak otkazali poseban program koji su trebali da imaju o dodjeli prestižnog priznanja.

Sve je počelo kada su u Madrid stidljivo počele da dolaze informacije da Vinisijus neće postati laureat, a onda je popodne odlučeno da "kraljevi" ne putuju u Pariz na svečanu dodjelu nagrade.

Trenutno za "kraljevski klub" jednoglasno "Zlatna lopta ne postoji!"

Moto Reala je sada jasan: "Moramo se fokusirati na takmičenje. Nakon početnog šoka i nezadovoljstva, Karlo Anćeloti je jasno stavio do znanja da se ekipa mora bazirati na svakodnevni život i takmičenja, posebno nakon debakla protiv Barselone (0:4)".

U Madridu je odluka u vezi Vinisijusa bila šokantna jer se mjesecima govorilo da će Brazilac osvojiti "Zlatnu loptu", pa je bio najavljen odlazak ekspedicije od 50 ljudi u Pariz.

Jasno je da je Real Madrid uzeo "zdravo za gotovo" da će on osvojiti nagradu, a isto mišljenje imali su i sponzori - čak je kompanija "Najk" u svojoj trgovini u Madridu planirala da ofarba radnju u zlatnu boju u Vinisijusovu čast.

Kako sada stoje stvari, Rodri je glavni favorit za nagradu, a vidjećemo kako će "Najk" reagovati u tom slučaju s obzirom da američki brend sponzoriše i španskog fudbalera iz Mančester sitija.

(MONDO)