Fudbal

Imamo lošu vijest ako ste se radovali El Klasiku: Odgođen je, evo i za kad!

Autor mondo.rs

Moraćete dobro da se strpite...

Moraćete da se strpite još malo!

Svi smo se radovali velikom derbiju, možda i najvećem na svijetu, između Barselone i Real Madrida koji je bio zakazan za naredni vikend, međutim u sve se umiješala politika - i za dobro svih La Liga se odlučila za najpametniju moguću stvar.

Neće biti promjene domaćinstva ili "izmiještanja" utakmice, čelnici Primere odlučili su da je pomjere dok se strasti u Kataloniji ne smire.

Zvanični termin biće potvrđen u ponedjeljak, a brojni svjetski mediji prenose da je gotovo sigurno da će se utakmica odigrati 18. decembra na "Nou Kampu", dok je alternativni termin 4. decembar, što je u ovom trenutku manje vjerovatno.

Oba termina inače "padaju" u srijedu, a ne za vikend.

Zanimljivo je da će se u Barseloni sigurno obradovati pomjeranju "El Klasika" zbog suspenzije Dembelea i povrede još nekoliko igrača, dok ima i onih koji još "traže" formu.

Inače, tenzije u Kataloniji su ponovo pojačanezbog hapšenja političkih lidera ove španske pokrajine, koji žele otcjepljenje, zbog čega je na ulice Barselone izašlo hiljade i hiljade ljudi. Tako već danima traju protesti, sukobi sa policijom...

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.