Fudbal

Ovo je Totenhemovo čudo od milijardu funti na kom će Zvezda igrati (VIDEO)

Autor Jovan Terzić

Pogledajte kako izgleda fantastičan Totenhemov stadion u Londonu, gdje će Zvezda večeras igrati utakmicu 3. kola Lige šampiona.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

/Od novinara MONDA iz Londona/

Prije nešto manje od mjesec dana bez daha nas je ostavila Bajernova "Alijanc arena" u Minhenu, a u utorak uveče smo ostali zapanjeni još jednim supermodernim stadionom!

Riječ je domu londonskog Totenhema, na kom će Crvena zvezda od 21.00 igrati utakmicu 3. kola Lige šampiona.

Crveno-bijeli su u utorak u terminu duela započeli trening pred tribinama kapaciteta 62.062 mjesta, a mi smo imali priliku da se i iznutra uvjerimo o kakvom "svemirskom brodu" se radi. 

Na izgradnju ovog stadiona, koja je trajala tri godine, potrošeno je nevjerovatnih milijardu funti, a zvanično je otvoren 3. aprila 2019, pobjedom protiv gradskog rivala Kristal Palasa (2:0).

Pored fudbala, na njemu se povremeno igraju utakmice NFL lige (američki fudbal/ragbi) i održavaju koncerti, a zanimljivo je da se i dalje zove jednostavno - "Totenhemov stadion", pošto se još čeka na sponzora koji je spreman da izdvoji pozamašnu sumu novca kako bi ovaj impozantan objekat ponio ime te - pretpostavljamo - kompanije.

Na svakom koraku upadljiv je glamur, počev od digitalnih grbova dva tima i Lige šampiona, savremenog i rasprostranjenog medija centra, konferencijske hale kao u bioskopu, pa sve do travnatog tepiha i tribina koje idu čak devet spratova u vis.

Pogledajte kako ovo athitektonsko čudo izgleda:

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.