Fudbal

Borac spretno i srećno do boda protiv Mladosti

Autor mondo.ba

Borac vodio protiv Mladosti Doboj Kakanj poslije prvog poluvremena, ali su domaći u nastavku stigli do boda.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Mladost Doboj Kakanj i Borac podijelili su bodove odigraviši 1:1 u uzbudljivom meču 16. kola u kojem su crveno-plavi ispustili prednost iz prvog poluvremena.

Golom kapitena Stojana Vranješa iz jedanaesterca Borac je poveo u 28. minutu i činilo se da će stići do šeste uzastopne pobjede, ali se domaći fudbaleri nisu predavali.

Drugo poluvrijeme pripalo je Mladosti koja je u 78. minutu preko Hadžića izjednačila na 1:1, a do kraja su i jedni i drugi imali šanse za pobjedu koje nisu iskoristili.

Meč je otvoren pokušajem iz daljine  Vazde u 6. minutu koji je Lučić iz drugog pokušaja primirio, a uglavnom se vodi borba na sredini terena, bez mnogo velikih prilika.

Četiri minute kasnije golman Borca napravio je veliku grešku i poklonio loptu Fanimu, ali mladost nije uspjela da to iskoristi i postigne pogodak.

Pogledajte tu situaciju:

Mirić je imao odličan prodor u 22. minutu kada je centrirao sa desne strane po zemlji, ali je Kajkut za malo zakasnio i propuštena je dobra prilika za vođstvo.

Crveno-plavi su ipak poveli šest minuta kasnije kada je lopta poslije ubacivanja Mirića pogodila u ruku Horića i dosuđen je jedanaesterac.

Vranješ je još jednom bio precizan i svojim 11. golom u sezoni zauzeo prvu poziciji na listi strijelaca,a svom timu donio prednost.

Drugo poluvrijeme donijelo je mnogo više uzbuđenja, a u 65 minutu Vazda je šutirao, a lučić krajnjim naporom odbio u korner.

Tri minute kasnije viđena je i prva od dvije sporne situacije na ovom meču.

Lopta je poslije šuta domaćih pogodila u ruku Jovanovića u šesnaestercu, ali Musa nije dosudio jedanaesterac, iako se čini da se radi o očiglednom penalu za Mladost.

Uspjeli su domaći da ipak izjednače, ali nakon još jedne pomalo sporne situacije.

Borac je izgubio loptu poslije sudara ili faula domaćih, a u nastavku akcije Hadžić je matirao Lučića za izjednačenje 1:1.

U finišu utakmice dve velike šanse, po jedna na obje strane.

Prvo Vranješ na petercu nije uspio da najbolje šutira glavom poslije možda i malo niskog ubacivanja Volkova, a zatim se minut kasnije u sličnoj situaciji našao Smajlagić. Napadač Mladosti sa šest-sedam metara neometan šutirao je direktno u Lučića.

PREMIJER LIGA BiH - 16. KOLO:

Radnik - Sarajevo 1:1 (0:0)
/Bradonjić 80 - Simonović 46 ag/

Čelik - Zvijezda 09 2:1 (2:1)
/Leon 27, 31 - Đelmić 5/

Zrinjski - Tuzla siti 4:0 (2:0)
/Čirjak 6, Kunić 34, Mandić 64, Stanić 80/

Sloboda - Željezničar 0:4 (0:1)
/Osmanković 15, Štilić 52, Krpić 78, Zajmović 89/

U nedjelju:

Mladost - Borac 1:1 (0:1)
/Hadžić 78 - Vranješ 28 penal/

Široki Brijeg - Velež (16.30)

TABELA: Sarajevo (+1) 32, Željezničar 29, Borac 27, Tuzla siti (+1) 27, Zrinjski (+1) 26, Radnik (+1) 26, Velež 19, Čelik (+1) 19, Široki Brijeg 18, Sloboda 15, Mladost 12, Zvijezda 09 (+1) 3.