Fudbal

Realovih 180 minuta bez gola i Lukina šansa koja je mogla sve da promijeni

Autor mondo.rs

Zatvaranje 18. kola Primere donelo nam je iznenađenje na stadionu Santijago Bernabeu.

Posljednji meč u 18. rundi Primere odigrali su Real Madrid i Atletik Bilbao, a meč na Santijago Bernabeu nije nam donio pobjednika. Miroljubivih 0:0 udaljili su Madriđane od vrha tabele.

Pokušao je Zinedin Zidan na sve načine, davajući šansu mladim igračima, a zatim i praveći izmjene prilično rano. Ništa nije imalo efekta pa je Barselona nakon ovog kola dva boda ispred najvećeg rivala.

REAL MADRID - ATLETIK BILBAO 0:0


Kiks Madriđana su jedva čekali u Barseloni, timu koji je ranije odigrao svoj meč ove runde. Čekali su dugo, pošto se na Bernabeu igralo šest minuta nadoknade, ali ni to nije bilo dovoljno ''kraljevskom klubu''.

Ovo je treći uzastopni remi Reala u prvenstvu. Nakon što je Karim Benzema u 95. minutu meča protiv Valensije spasao bod, tim iz prestonice je remizirao u ''el Klasiku'', a zatim i protiv Baskijaca.

Na posljednje dvije utakmice nisu postigli ni gol, što je još jedan od razloga za zabrinutost francuskog trenera. Probao je sa dva mlada Brazilca na krilnim pozicijama od starta, probao je sa uvođenjem Bejla i Jovića i rezultat je izostao.

Tri puta je u toku susreta Real pogađao okvir gola gostiju, a to neće biti nikakav razlog za utjehu nakon ispuštena dva boda. Treći od tih pokušaja bio je djelo Luke Jovića koji je mogao da konačno prelomi sezonu. Stativa je spriječila srpskog napadača da postigne gol.

Španci će napraviti kratku pauzu u prvenstvu, a utakmice narednog kola igraće se u 2020. godini. Devetnaestu rundu šampionata otvoriće 3. januara Leganes i Valjadolid.

Real Madrid: Kurtoa, Karvahal, Militao (od 57. Načo), Ramos, Mendi, Modrić, Valverde, Kros, Vinisijus Žunior (od 72. Jović), Rodrigo (od 62. Bejl), Benzema
Atletik Bilbao: Simon, Alvarez, Nunez, Martinez, Berčiče, D. Garsija, Vesga, Lekue, Vilijams (od 86. Benat), R. Garsija, Kodro (od 73. Viljalibre)

Rezultate dosadašnjih mečeva i tabelu nakon 18. kola Primere pogledajte na linku.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.