Fudbal

DUŠAN TADIĆ U BARSI!

Autor mondo.rs

Ekskluzivna informacija iz Italije od novinara specijalizovanog za transfere.

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/ DEAN MOUHTAROPOULOS

Kakva bomba!

Srpski fudbaler Dušan Tadić nalazi se na korak od Barselone, prenosi čuveni italijanski novinar Đanluka di Marcio, specijalizovan za transfere fudbalera.


Naime, povreda Luisa Suareza i loša forma Antoana Grizmana primorala je Blaugranu da pojača ofanzivnu liniju tima, a u užem izboru bili su Rodrigo Moreno iz Valensije i iskusniji Dušan Tadić iz Ajaksa, koji bi prelaskom na "Nou Kamp" ostvario transfer karijere.

Di Marcio prenosi da je Tadić "izbio" u prvi plan pošto su nastale komplikacije oko Rodriga i potraživanja Valensije, tako da će agent srpskog igrača otputovati u Barselonu već u srijedu.

Za sada se ne spominje suma koju bi Ajaks tražio za svog kapitena.

Tadić je od ljeta 2018. član "kopljanika" i odmah u prvoj sezoni odigrao je "kao iz snova", pošto je doprinio sa 38 golova i 24 asistencije.


Bio je tako "rame uz rame" uz svog možda budućeg saigrača Lionela Mesija, dok je potom proglašen i za najboljeg srpskog fudbalera. Kada je u pitanju nagrada "Zlatna lopta", završio je na 20. mjestu u glasanju za najboljeg igrača Evrope.

Ove sezone ipak nije na tom nivou, ali igra odlično (12 golova i 21 asistencija), a vidjećemo da li će ga pustiti Ajaks s kojim ima ugovor do 2023. godine.

Kike Setijen je od prije dvije nedelje sjeo na klupu Barselone i odmah se vidjelo da njegova ekipa ima problema da ispuni njegove zahtjeve u napadu, a nema sumnje da bi angažovanje Dušana Tadića doprinijelo otvaranju novih mogućnosti timu u ofanzivnom dijelu.

Uz to, vrlo dobro zna kako se "razbija" Real Madrid.


Tadić ima 31 godinu i ovo je možda posljednji put da Barsa zove, pa ćemo vidjeti kako će se pregovori okončati u preostala tri dana prelaznog roka.

Podsjetimo, Tadić je u karijeri igrao za Vojvodinu, Groningen, Tvente, Sautempton i Ajaks.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt