Fudbal

Spakovanih kofera čeka Stankovićevu odluku: Uradiću sve što je do mene

Autor Jovan Terzić

Legija je odbijena, ali i dalje postoji mogućnost da vezista napusti crveno-bijele.

Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

/Od novinara MONDA iz Turske/

Odigrao je Veljko Simić cijeli duel protiv Celja (1:1), a dan ranije i posljednjih 25 minuta provjere protiv Ludogoreca (1:0), međutim, veliko je pitanje hoće li uspjeti da se kod Dejana Stankovića izbori za veću minutažu nego što je bila kod Vladana Milojevića u prvom dijelu sezone. 

Luta nekadašnji omaldinac crveno-bijelih po pozicijama u veznom redu i nikako da se nametne partijom vrijednom pohvala. 

Možda će vas zanimati

U razgovoru sa novinarima koji iz Beleka izvještavaju sa priprema srpskog šampiona priznao je da i dalje postoji mogućnost da napusti klub u aktuelnom prelaznom roku, ali i rekao da je koncentrisan isključivo na to da se dokaže novom treneru.

"Svaki prelazni rok igračima su spakovani koferi, kao što je Terza (generalni direktor Zvezdan Terzić) rekao. Postoji mogućnost i odlaska, ali zadovoljan sam ovdje i fokusiran na predstojeću polusezonu".

Pominjalo se nedavno da bi Simić mogao u Legiju iz Varšave.

"Bilo je nekih priča, samo nisam skroz upućen. Koliko sam čuo, ponuda je došla u klub (nezvanično 500.000 evra), ali je odbijena. Trenutno sam fokusiran samo na Zvezdu", istakao je.

O ličnom učinku u prvom delu sezone

"Nije bilo baš mnogo šansi za igru u prvom dijelu sezone, a nadam se da će se to popraviti u drugom. Ja ću uraditi sve što je do mene, pa ćemo vidjeti".

Na pitanje gdje bi volio da nastavi karijeru poslije Crvene zvezde, vezista koji 17. februara puni 25 godina izabrao je Španiju ili Njemačku.

"Volio bih da igram u nekoj ligi koja je više fokusirana na ofanzivce. Recimo, Španija ili Njemačka. To su mi omiljene lige, Primera i Bundesliga".


Simić je sa "Marakane" otišao u Bazel još kao tinejdžer, bez da je probao da se nametne u prvom timu beogradskog kluba.

Kaže da se ne kaje zbog toga, ali danas bi donio drugačiju odluku, što i savjetuje nekim novima nadama crveno-bijelih. 

"Nemam šta da se kajem, bilo pa prošlo. Davno je to iza mene, rekao sam već da je to bila moja greška, ishitrenost, i ne obraćam više pažnju na to... Mladim igračima bih rekao da ne žure mnogo. Posebno jer je Zvezda sada u mnogo boljoj situaciji nego kada sam ja otišao. Nema razloga da žure, treba prvo ovdje da stasaju, pa tek onda da idu u inostranstvo".

Jedan od njegovih "klasića" bio je Nemanja Maksimović, danas jedan od najvažnijih igrača Hetafea, trećeplasiranog tima pomenute Primere.

"Što se Makse tiče, njemu ide odlično. Hetafe je u vrhu španskog fudbala, igra za reprezentaciju, a što se tiče mene, ostvario sam neke svoje snove u dresu Crvene zvezde, u klubu u kom sam odrastao i iskreno ne bih mijenjao bilo šta", tvrdi Simić.

Kao igraču koji je ponikao u Ljutice Bogdana kaže da mu aktuelni uspjesi kluba mnogo znače.

"Znači mnogo osvojena titula, teško to mogu da razumiju ljudi koji nisu ponikli u Zvezdi. Posebno igranje Lige šampiona potom. To ostaje zauvijek urezano i u glavi i u srcu".

Šta prvo uradiš kada se vratiš sa priprema?

"Prvo dva dana ne treniram", odgovorio je Simić kroz osmijeh.

Novi trener donio je i nešto drugačiji stil igre od svog prethodnika. Simić kaže da mu to odgovara.

"Radimo na presingu kada nemamo loptu, ali i kada je imamo u našem posjedu. To su neke novine i trebaće vremena da se sve skocka. Mislim da smo na dobrom putu. Svaki trener ima svoj stil, kod Dejana ima nekih različitih stvari kada su krila u pitanju. Na jednoj strani se uvlače unutra, a na drugoj drže širinu. Mislim da to već shvatamo prilično dobro. Meni lično to odgovara".

Među glavnim konkurentima za mjesto u timu, Veljko Simić će imati mladog Željka Gavrića, koji igra vrlo dobro u pripremnim utakmicama.

"Odličan je Željko, baš pozitivan utisak. Drago mi je zbog njega i Veljka Nikolića. Ja sam 'Zvezdino dijete' i mnogo mi je drago kada vidim da se 'Zvezdina djeca' dobro snalaze u prvom timu".

Iz kluba je najavljeno da će Zvezda na proljeće forsirati mlade igrače, ali Simiću to ne smeta.

"Što da ne, nema tu ništa pogrešno. Igraće ko najviše zasluži, a konkurencija može samo da izvuče najpozitivnije iz svih".

Milan Jevtović je pozajmljen kiparskom APOEL-u, a Radživ van La Para izbačen iz prvog tima, čime je smanjena gužva u veznom redu, posebno na mjestima krila. 

"U ovom prelaznom roku više se radilo na smanjenju igračkog kadra i mislim da će to imati pozitivan uticaj na igrače, jer će svi biti i u trenažnom i u igračkom procesu", smatra Simić.