Fudbal

Da li to Pep nešto sluti? Ako ne izbacimo Real, možda dobijem otkaz!

Autor mondo.rs

Menadžer Mančester sitija izjavio nešto što će mnogima dati povoda da pričaju...

Izvor: Guliver/Catherine Ivill/Getty Images

Mančester siti je u prethodne dvije sezone rekordnim brojem bodova osvajao titule u Premijer ligi. Ali poslije "stotke" i potom 98 bodova, Pepa Gvardiolu i "građane" sada zanima samo trofej koji im nedostaje - Liga šampiona.

Ekipa koju predvodi nekadašnji fudbaler Barselone igraće u narednim sedmicama mečeve protiv Real Madrida u osmini finala tog takmičenja, a izjava Katalonca bi mnoge mogla da natjera na razmišljanje.

 Gvardiola je nedavno izjavio da on ne bi bio toliko uspješan da vodi lošije timove, ali i da "ušati" pehar nije najbitniji za njega. Kao razlog je naveo činjenicu da se Siti ne tako davno borio za opstanak u Premijer ligi.

Izgleda da je ipak "promijenio ploču".

"Želim da osvojim Ligu šampiona. Sanjam o tome i zbog toga sam veoma uzbuđen dok spremam predstojeći dvomeč. To je cijeli proces i ove dvije naredne sedmice biće najsrećnije za mene kada je posao u pitanju“, rekao je Gvardiola.

Međutim, ono što je nešto kasnije izjavio je podiglo više prašine.

"Ako ne prođemo Real Madrid, predsjednik ili sportski direktor bi mogli da dođu i da mi kažu kako sve ovo što smo ostvarili nije dovoljno, jer žele Ligu šampiona i da će me zbog toga smijeniti“, istakao je Gvardiola.

Da li će do toga zaista i doći je teško predvidjeti, ali je činjenica da je Real ozbiljan zalogaj za svaki tim.

Gvardiola još uvijek nije imao uspjeha u Ligi šampiona od dolaska u Mančester, pošto je u tri sezone na klupi Sitija uspio da ostvari dva plasmana u četvrtfinale i još jedno u osminu finala.