Fudbal

Momak zbog koga je Son plakao vraća se protiv Arsenala

Izvor MONDO/Agencije

Andre Gomeš odradio je trening utakmicu Evertona i biće na raspolaganju Karlu Anćelotiju za duel sa “tobdžijama”.

Izvor: Guliver/Getty Images/Jan Kruger/Stringer

Sudbina je htjela da se praktično u sedmici u kojoj je Totenhem ostao bez Hjeung Min Sona na teren vraća njegova “žrtva”, odnosno fudbaler kojeg je Južnokorejac nehotice teško povrijedio.

Fudbaler Evertona Andre Gomeš 3. novembra prošle godine u utakmici protiv Totenhema zadobio je težak prelom noge i činilo se da će propustiti sezonu, ali se Portugalac vraća na teren.

 Veznjak “karamela” odradio je 60 minuta trening utakmice pa će prema riječima menadžera Evertona" Karla Anćelotija biti u konkurenciji za sastav protiv Arsenala u nedjelju.

"Dobro je izgledao, vidjelo se da se osjeća komforno i sve je prošlo bez ikakvih problema. Po mom mišljenju može biti na raspolaganju za takmičarske utakmice. Naravno, moram razgovarati s njim o tome kako se osjeća nakon što je odigrao prvu utakmicu ​​nakon dužeg vremena. Moje lično mišljenje je da je spreman igrati. Kada igrača nema duže vremena, smatram da je bolje da počne utakmicu. Tada se može pravilnije pripremiti, nego kada uđe s klupe, ali moram s njim obaviti razgovor i zajedno ćemo vidjeti koje je najbolje rješenje", kazao je Anćeloti za britanske medije.

Gomeš je karijeru počeo u Benfiki, a prije dolaska u Everton igrao je za Valensiju i Barselonu. Za reprezentaciju Portugala, s kojom je osvojio titulu evropskog šampiona 2016. godine, odigrao je 29 utakmica.

Tagovi