Fudbal

Arsenalov ples "vengerbal": 11 igrača, 35 pasova, 1 gol

Autor mondo.rs

Hoće li Arsenal nastaviti seriju i protiv Evertona? Navijači su na nogama

Izvor: Guliver, Richard Heathcote/Getty Images Europe

Arsenal i Everton, dva velika imena engleskog fudbala. Oni će i danas igrati rezultatski važan meč, jer će se pobednik boriti da se priključe mestima koja vode u Evropu.

Ovi velikani trenutno se nalaze na 10. i 11. mestu tabele, a Everton ima dva boda više. Arsenal je u seriji od šest prvenstvenih utakmica bez poraza, ali samo dve pobede u njima, dok su "karamele" neporažene u poslednjih pet utakmica.

Ovo će biti duel i dvojice menadžera koji su povezivani upravo sa klubom protiv koga će danas igrati. Everton dobro igra pod Karlom Ančelotijem, osvojio je 17 bodova od mogućih 24, dok se Arsenal Mikela Artete popravio u odbrani, ali ipak ne beleži pobeda koliko bi hteo.


Istorija je na strani Arsenala, pošto je Everton samo četiri puta izbegao poraz u poslednjih 14 gostovanja, a poslednji put je slavio u gostima protiv "tobdžija" 1996, kada se igralo na Hajberiju.

Ipak, navijači Arsenala su ohrabreni, jer je tim prošle nedelje pobedio Njukasl 4:0, a onda je i u Ligi Evrope u gostima savladao Olimpijakos 1:0.

Ono što posebno hrabri pristalice tima iz Severnog Londona je takozvani "vengerbal" koji povremeno pokazuje ovaj tim, a pogotovo akcija za treći gol protiv Njukasla prošle nedelje.

Tada je svih 11 igrača napravilo 35 vezanih pasova, a onda su svi oni krunisani golom Mesuta Ozila.

Pogledajte i uživajte:

Tagovi