Fudbal

Dok se Englezi "prave Englezi“ - Arteta zaražen koronavirusom!

Autor mondo.ba

Nakon nekoliko igrača, dobili smo i prvog trenera iz Liga petice zaraženog koronavirusom.

Izvor: Gareth Copley/Getty Images Europe, Getty Images/Gareth Copley

Dok se Englezi "prave Englezi“ i uprkos pandemiji koronavirusa nastavljaju Premijer ligu prema rasporedu, stiže vijest koja će im vjerovatno pokvariti planove.

Nakon tri igrača Lestera zaraženih koronavirusom, te igrača Mančester sitija koji je u „karantinu“ zbog kontakta sa bolesnim rođakom, virus se proširio i na trenere.

Menadžer Arsenala Mikel Arteta pozitivan je na koronavirus, objavio je londonski klub na zvaničnom sajtu navodeći da je prvi tim sada u karantinu.

"Osoblje Arsenala koje je bilo u kontaktu sa Mikelom je u karantinu u skladu sa vladinim instrukcijama. On obuhvata veliki broj ljudi, uključujući prvi tim i stručni štab, kao i manji broj ljudi iz Hejl End Akademije koja je zatvorena“, saopšteno je iz Arsenala.

Nakon ovoga čelnici Premijer lige definitivno će morati da odustanu od odluke da nastave normalno sa takmičenjem koja je saopštena 45 minuta prije nego se saznalo za Artetin slučaj.

"Jasno je da nećemo moći da igramo utakmice prema predviđenom rasporedu“, naveli su iz londonskog kluba.

Nakon ovog saznanja Premijer liga je izbrisala svoj tvit sa saopštenjem o normalnom nastavku takmičenja i saopštila da je za petak zakazan hitan sastanak klubova.