Fudbal

Crna prognoza nemačkog virologa: Zaboravite na fudbal do 2021!

Autor Milutin Vujičić

Nadamo se da nije u pravu, ali...

Izvor: Guliver/Lucas Uebel/Getty Images

UEFA je odlučila da pomeri Evropsko prvenstvo u fudbalu za 2021. godinu kako bi ligama omogućila prostor u kalendaru da završe šampionate do kraja juna, međutim postoji i "škola mišljenja" koja kaže da od toga nema ništa.

Štaviše, crna prognoza stiže iz Nemačke gde poznati virolog Jonas Šmit-Hanasit tvrdi da se fudbal uopšte više neće igrati u ovoj godini!

Pandemija COVID-19 ne jenjava u Evropi i trenutno su najveća "žarišta" u Italiji, Nemačkoj, Španiji i Francuskoj, pa su tako mnogobrojne države posegnule za rigoroznim merama u cilju sprečavanja širenja ovog virusa, ali je i dalje teško dati prognozu kada ćemo biti bezbedni.


"Mislm da nema smisla da pričamo da će se fudbal igrati u aprilu", kazao je poznati nemački virolog sa instituta Bernard-Noht u Hamburgu koji se bavi istraživanje korona virusa.

"Ni bez publike to neće biti moguće jer će se ljudi okupljati u kućama kako bi gledali utakmice. Uveren sam da će se fudbal vratiti tek sledeće godine i mislim da nije realno da se ova sezona završi", poručio je Šmit-Hanasit i tako zabrinuo fudbalske navijače širom planete.

Nadamo se da nije u pravu, ali...