Fudbal

Vidić i Ronaldo nisu u najboljih 11 saigrača Rajana Gigsa

Autor Milutin Vujičić

Interesantan izbor čuvenog velškog fudbalera...

Izvor: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

Mančester junajted nije imao mnogo većih legendi od Rajana Gigsa.

Legendarni velški fudbaler čitavu svoju igračku karijeru proveo je u opremi "crvenih đavola", čiji je član bio od 1990. do 2014. godine, a tokom skoro dve i po decenije na "Old Trafordu" svlačionicu je delio sa velikim brojem sjajnih fudbalera.

Zbog toga mu je posebno teško bilo da izabere "omiljenih 11 saigrača" iz Mančester junajteda, ali je i pored toga uspeo da iznenadi navijače.


Primera radi, Rajan Gigs u "svoj tim" nije uvrstio Nemanju Vidića, koji mu je bio kapiten u veteranskim danima u Mančester junajtedu, a mesta nije bilo ni za Kristijana Ronalda, jedinog fudbalera "crvenih đavola" koji je za vreme njegovog boravka u klubu osvojio "Zlatnu loptu".

Mnogi su odmah posumnjali na to da je bilo ličnih nesuglasica, ali možda se jednostavno Gigs nije družio toliko sa Vidićem i Ronaldom, a na osnovu tog kriterijuma je možda birao "naj saigrače".

Tako je na golu Peter Šmajhel, u odbrani su Gari Nevil, Rio Ferdinand, zanimljivo Mikael Silvestr i Denis Irvin. Na sredini je tu "stara garda" Pol Skols, Niki Bat i Roj Kin, dok su u napadu Dejvid Bekam, Vejn Runi i Ole Gunar Solskjer.

Kako vam se čini taj tim?