Fudbal

Arteta uputio riječi podrške Pepu: "Saosjećam sa porodicom..."

Autor mondo.ba

Trener Arsenala bio je četiri godine Gvardiolin pomoćnik prije nego što je počeo da radi samostalno u Arsenalu

Izvor: Guliver/Julian Finney/Getty Images

Porodična tragedija zadesila je u ponedjeljak Pepa Gvardiolu.

Riječi saučešća i podrške nekadašnjem defanzivcu Barselone, a sada strategu "građana" u teškim trenucima stigle su od doskorašnjeg prvog saradnika, a sada komandanta Arsenala Mikela Artete.

Menadžer londonskog kluba je prvi u svijetu fudbala u Engleskoj koji je bio zaražen virusom Covid-19, poslije čega su i na Ostrvu krenuli stopama ostalih evropskih liga i stopirali odigravanje svih takmičenja.

"Razgovarao sam sa Pepom, to su zaista pretužne vijesti", rekao je Arteta, koji je, prije nego što je u decembru imenovan za trenera Arsenala, četiri godine bio Gvardiolina "desna ruka" na Etihadu.

"Veoma dobro poznajem njegovu porodicu i šaljem im riječi saučešća te vjerujem da će zajedničkim snagama lakše prebroditi sve ovo. Pep je bio zabrinut za roditelje jer se radi o starijim licima, za koje postoje posebne restriktivne mjere u Španiji. Tamošnje vlasti preduzimaju rigorozne stvari kako bi se izborili sa ovim, stanje je veoma kritično", rekao je Arteta, koji je u izjavi sa list "San" podvukao da je pravljenje bilo kakvih dugoročnih planova u ovim trenucima – nemoguće i predstavlja samo gubljenje vremena.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.