Fudbal

Loše vijesti iz Đenove, a nije Bogdanov

Autor mondo.rs

Vijest je stigla nedugo po saopštenju Fiorentine, u kom se navodi da su šetorica igrača imaju COVID-19.

Izvor: Guliver, Jamie McDonald/Getty Images Europe

U Firenci šest, u Đenovi četiri.

U jednom danu.

Povratak fudbalera na treninge pred zakazani "restart" Serije A nije donio dobre vijesti ni za koga, ni navijače, ni trenere, ni vlasnike klubova, ni čelnike lige, a najmanje za same igrače i njihove porodice.

Trojica igrača Sampdorije bila su pozitivna na testiranju, saopštio je klub sa "Luiđi Ferarisa" ovog četvrtka uveče, a kod jednog se korona virus vratio!

Vijest je stigla nedugo po saopštenju Fiorentine, u kom se navodi da  šetorica članova kluba imaju COVID-19.

Izvor: CLAUDIO VILLA/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Navodi se da ni kod jednog fudbalera nisu prepoznati simptomi virusa, koji je devastirao Italiju u periodu od kraja februara. Nijedan klub Serije A nije bio pogođen zloslutnom zarazom poput plavo-bijelih sa "Marasija", koji su u međuvremenu prestali da imenuju nove slučajeve.

Manolo Gabijadini bio je drugi igrač lige, poslije Danijelea Ruganija iz Juventusa, kod kog je dijagnostikovan COVID-19, a potom su pozitivni bili Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Morten Tersbi, Amedeo Baldari...

Poslije povlačenja u izolaciju, ne samo zaposlenih u klubu, već cijele Đenove i najvećeg dijela Italije, vjerovalo se da su stečeni uslovi za povratak igrača na treninge u klupskom centru, međutim - kada su se momci okupili - ispostavilo se da pandemija nije izgubila na intenzitetu, niti da su liga i klubovi stvorili uslove za bezbjedno bavljenje profesionalnim fudbalom.

To što skoro dva mjeseca nijedan sportista u Italiji nije mogao da trenira napolju, niti sa saigračima i trenerima, odnosno što je kvartet zaraženih trebalo da dođe na okupljanje iz striktne samoizolacije, samo je doprinijelo utisku da Serija A pokušava nemoguće. Tačnije, da je ideja o nastavku šampionata veoma opasna.

Dok se Bundesliga sprema za prve zvanične utakmice, pitanje je kako će reagovati Serija A poslije deset pozitivnih nalaza u jednom danu.