Fudbal

Lion posle ovoga neće moći da ga zadrži, Milan stao u red

Autori mondo.rs Nebojša Marković

Memfis Depaj, sve je izvesnije, promeniće sredinu predstojećeg leta.

Izvor: Guliver/Getty Images/Christian Kaspar-Bartke/Bongarts, Christian Kaspar-Bartke/Bongarts

Pandemija korona virusa je u potpunosti prekinula fudbalska takmičenja u Francuskoj, a tamošnje vlasti su otišle korak dalje, prekinuvši započetu sezonu i proglasivši je završenom.

Među timovima na koje je ta odluka ostavila najveći uticaj gotovo izvesno nalazi se i Lion, koji bi kao posledica takvog ishoda mogao da ostane bez prve zvezde tima.

Memfis Depaj bi mogao da napusti klub!

To je postalo jasno onog trenutka kada je u Ligi 1 proglašen kraj sezone, zbog čega je Lion ostao bez mesta u Ligi šampiona! U trenutku kada je sezona prerano okončana, Lion se nalazio na sedmom mestu, čak četiri pozicije iza trećeplasiranog Rena.

Zbog toga, Holanđanin će želeti da napusti klub - Lion uostalom neće uopšte učestvovati u evropskim takmičenjima - i te činjenice, kao i kriza prouzrokovana pandemijom korona virusa, uticaće na igračev pad cene.

To znači i da će mnogi klubovi sada moći da uđu u trku za njegov potpis, a čini se da je favorit Milan. "Rosoneri" su već nekoliko godina zainteresovani za Depaja, ali čini se da su se tek sad "sve kockice poklopile":

Navodno je i Ivan Gazidis vrlo zainteresovan da dovede bivšeg igrača Mančester junajteda, a ukoliko i Ralf Rangnik bude seo na klupu Milana, mogla bi to da bude još jedna ključna osoba koja će biti u korist takvog transfera.

Jedino što je sto odsto izvesno u ovoj priči je da se Lionu ne piše dobro...