Fudbal

Pjanić na raskrsnici: Naredna destinacija je Barselona, Pariz ili London?

Autor mondo.ba

Reprezentativac Bosne i Hercegovne vjerovatno će ovog ljeta napustiti Juventus kao dio razmjene, ali nije poznato gdje će nastaviti karijeru s obzirom da postoje pregovori sa Barselonom, Pari Sen Žermenom i Čelsijem.

Izvor: Guliver/Getty Images/Francesco Pecoraro/Stringer

Italijanski novinar i stručnjak za transfere Đanluka Di Marcio smatra da je Pjanićevo vrijeme u torinskom klubu isteklo jer se ne uklapa u taktičke zamisli trenera Juvea Mauricija Sarija.

Ali, njegova buduća destinacija nije u potpunosti jasna jer postoji nekoliko opcija.

Prvi izbor za sve zainteresovane je Barselona s obzirom da je prema tvrdnjama španskih medija Pjanić već dogovorio lične uslove i želi preći na "Nou Kamp".

Međutim, problem je što Artur Melo odbija da napusti katalonski klub, zbog čega je cijeli posao doveden u pitanje.

Melo je danas napisao novi tvit o ostanku u Barseloni: "Dres Barse nije moguće zamijeniti".

Crno-bijeli iz Torina zato sada traže i druge kandidate, od kojih je najintrigantniji Žoržinjo iz Čelsija, koji bi ponovo radio sa Sarijem poslije dosta zajedničkog vremena provedenog u Napoliju i "Stamford bridžu".

Druga varijanta je i Pari Sen Žermen, odnosno trampa Pjanića i Leandra Paredesa, prenijeli su mediji u Italiji.

Kako god bilo, Pjanić će sigurno otići u veliki evropski klub...

Pjanić je karijeru počeo u francuskom Mecu iz kojeg je 2008. godine stigao u Olimpik Lion. Nakon tri sjajne sezone prelazi u Romu, a potom u Juventus.

Za "staru damu" je odigrao 167 takmičarskih utakmica i postigao 22 gola. Osvojio je tri naslova šampiona Italije, dva Kupa i jedan Superkup. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 92 puta i postigao 15 golova.