Fudbal

Milenkoviću gode poređenja s Vidićem: Stvarao je istoriju evropskog fudbala

Autor mondo.ba

Defanzivac Fiorentine i reprezentacije Srbije Nikola Milenković priznao da mu laskaju povezivanja sa Napolijem i Milanom, ali je naglasio da ne žuri kad je riječ o budućoj karijeri.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dvadesedvogodišnji srpski fudbaler etablirao se ove sezone kao ključni član kluba sa stadiona "Artemio Franki" zbog čega je zapao za oko brojnim klubovima.

Milenković je u izjavi za "Gazetu delo Sport" istakao da mu je trenutni prioritet da napreduje sa "ljubičastima" iz Firence.

Možda će vas zanimati

"Glasine o Milanu i Napoliju me svakako raduju, ali ja sam igrač Fiorentine i fokusiran sam na svoj rad kako bih pomogao klubu da napreuje. Mlad sam, vrijeme i predanost su na mojoj strani", rekao je srpski defanzivac.

Milenkovićev ugovor s "Violom" ističe u junu 2022. i nema potrebe za žurbom već planira da nakon pandemije korona virusa bude što spremniji za nastavak sezone u Seriji A.

"Pandemija je sve usporila. Postoje i drugi prioriteti. Nadam se da ćemo uskoro igrati, a za moju budućnost ima vremena. Uvijek gledam kako mogu da podignem nivo igre, a cilj mi je osvojim važne trofeje s mojim klubom i reprezentacijom", dodao je reprezentativac Srbije, koji je 18 puta nosio dres s državnim grbom.

Izvor: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

Mnogi ga porede sa legendarnim kapitenom Mančester junajteda Nemanjom Vidićem.

"Srbin sam i to mi sigurno godi, ali preda mnom je mnogo posla. Vidić je uvijek bio važna referenca. Bio je nevjerovatan u čuvanju protivnika s mnogo tehnike, koji je stvarao istoriju u evropskom fudbalu. Divim se (Juventusovom kapitenu Đorđu) Kjeliniju. On je primjer i na terenu i van terena, pravi vođa", istakao je Milenković.

Što se tiče posljednjih spekulacija o odlascima iz Firence, Milenković je pohvalio saigrača Federika Kijezu, još jednu od mogućih zvijezda prelaznog roka.

"Rekao sam vam kakva je moja situacija i kako namjeravam da nastavim. Ali ne znam šta će Federiko izabrati. Kijeza je jako dobar, mlad i već je reprezentativac Italije. Teško ga je čuvati, posjeduje snagu, tehniku i nevjerovatnu sposobnost za promjenu ritma", zaključio je srpski defanzivac.