BOŽJA INTERVENCIJA

Žiru: Bog mi je rekao da ostanem u Čelsiju!

Autor Pavle Knežević

U januaru je bio na pragu odlaska. Prošlog mjeseca je dobio novi ugovor.

Izvor: Guliver, Justin Setterfield/Getty Images Europe

Kako su se stvari samo promijenile na Stamford bridžu! Olivije Žiru je bio blizu odlaska u januaru, ali je prošlog mjeseca potpisao novi jednogodišnji ugovor.

Razlog? Bog mu je rekao da to učini.

Žiru ima 33 godine, u januaru je djelovalo da je višak u timu Frenka Lamparda, želio je da ode da bi sačuvao mjesto u reprezentaciji Francuske za Euro 2020. 

Žiru je, međutim, odigrao sjajno kada je ušao sa klupe u porazu protiv Mančester junajteda, poslije čega je bio starter u sljedećih pet utakmica i bio je strijelac u pobjedama nad Totenhemom i Evertonom, prije nego što se Premijer liga prekinula zbog pandemije.

Ipak, Žiru je nagrađen novim ugovorom do kraja sljedeće sezone.

"Trebalo je da odem u januaru jer nisam mnogo igrao, a bile su mi potrebne utakmice da bih bio u reprezentaciji za Euro", rekao je Žiru za sajt kluba.

"Bio sam jako blizu odlaska, ali stvarno mislim da je Bog htio da ostanem u Čelsiju. Trener mi je rekao da ne može da me pusti da odem jer nema nikog da me zamijeni. Svi znaju šta se desilo, tako da neću da se vraćam na to, ali trener je razgovarao sa mnom u četiri oka i rekao mi je da će mi dati više vremena za igranje", objasnio je Francuz.

Rečeno – učinjeno.

"Ispunio je svoju riječ, a meni je onda bilo najvažnije da mu dokažem da može da računa na mene kada me pozove. Jednostavno sam iskoristio šansu i vratio mu na povjerenju koje mi je ukazao. Zato mi je klub na kraju ponudio da ostanem u Čelsiju. Odmah sam prihvatio jer mi se sviđa ovdje. Hoću da nastavim da pobjeđujem", rekao je Žiru.

Dodatni razlog je bila pandemija koronavirusa, pošto igrač nije želio da seli porodicu tokom ove situacije.

"Mnogo sam razmišljao o kvalitetu života, a ovdje je sve sjajno. Često razmišljam o svojoj porodici sada", dodao je igrač.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.