Potvrdio "Forbs"

Ronaldo prvi fudbaler koji je "probio" magičnu brojku!

Autori mondo.ba Fena

Vrtoglave cifre.

Izvor: Alessandro Sabattini/Getty Images Europe

Portugalska fudbalska zvijezda Kristijano Ronaldo postao je prvi milijarder među fudbalerima, piše "Forbs" na svojoj zvaničnoj stranici.

Tridesetpetogodišnji član torinskog Juventusa u prošloj godini zaradio je 93 miliona evra, čime se našao na četvrtom mjestu među najvećim godišnjim zaradama, dok je na petom mjestu Argentinac Lionel Mesi.

Ispred njih su Kajli Džener, Kanje Vest i Rodžer Federer.

S ovim prihodom Ronaldo je postao prvi fudbaler koji je ukupno zaradio više od milijardu dolara (skoro 900 miliona evra), tvrdi "Forbs".

Prije kraja karijere samo je još dvoje sportista sa zaradom prešlo granicu od milijardu dolara - golfer Tajger Vuds, koji je 2009. potpisao dugogodišnji ugovor sa firmom "Najk", i bokser Flojd Mejveder, koji je tu granicu prestigao 2017. nakon prodaje televizijskih prava za svoje mečeve.

Ronaldo je prvi milijarder među aktivnim sportistima u ekipnim sportovima, a drugi će najvjerovatnije naredne godine postati Mesi.

Portugalac je u 17-godišnjoj karijeri s platama i premijama zaradio 577 miliona evra (650 miliona dolara), a taj iznos će povećati na 679 miliona evra (765 miliona dolara) ako do kraja ispuni ugovor sa Juventusom, koji ga veže do 2022. godine.

Zarada Ronalda van fudbalskih terena povezana je s hotelskim lancem CR7 i društvenim medijima.