Fudbal

Sevilja i Betis složni: Gledajte derbi od kuće!

Autor Pavle Knežević

Klubovi pozvali navijače da se ne okupljaju po gradu

Izvor: Guliver, Fran Santiago/Getty Images Europe

Gradski rivali Betis i Sevilja pozvali su svoje navijače da Andaluzijski derbi u četvrtak gledaju od kuće, a ne da se okupljaju po gradu.

Primera se vraća dugo očekivanim "Seviljanom" na stadionu "Ramon Sančes Pishuan" u četvrtak, koji će ovog puta biti bitno drugačiji, jer neće biti navijača.

Naravno, Derbi Sevilje nije izuzetak, pošto će se sve utakmice igrati bez navijača. Kada su ovakve utakmice u pitanju, međutim, uobičajeno je da se grupe navijača okupljaju po gradu, ali klubovi su sada apelovali navijače da se pridržavaju pravila društvenog udaljavanja.

Oba kluba sada su apelovala na navijače da podrže svoj klub na društvenim mrežama, kačenjem zastava i šalova kluba na terase i da se ne okupljaju po gradu.

"Ostanimo kod kuće u četvrtak. Nemojmo dolaziti u hotel da pozdravimo igrače, izbegavajmo gužve", objavio je Betis.

Klub navijača takođe se oglasio:

"Postoji veliki rizik od masovne zaraze od korona virusa ako se navijači nađu u velikim grupama. Budimo pametni i gledajmo ovaj derbi od kuće, navijajmo na društvenim mrežama i iskusimo ga putem televizije i radija. Ono što treba da uradimo jeste da obojimo ulice grada u zeleno i postavimo zastave Betisa na terase ili prozore".

Predsjednik Sevilje Hose Kastro kazao je da grad mora da se prilagodi situaciji: "Najfudbalskiji grad u Španiji mora da se prilagodi situaciji. Gužve su nešto što nas brine i tiče nas se, treba da ih izbjegavamo".

Iako je "El klasiko" možda i najpoznatija utakmica na svijetu, "El gran derbi" Andaluzije je vjerovatno duel sa najviše strasti i emocija u španskom fudbalu, a stadioni su stalno rasprodati.

Utakmica Sevilja – Betis igra se u četvrtak od 22 sata.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.