Sve je smislio!

Ibrahimović, Kaka i Poslednji krug u Monci?

Autor Dušan Ninković

Vlasnik italijanskog drugoligaša ima ozbiljan plan.

Izvor: Marco Luzzani/Getty Images Europe

Kakva bi to priča bila... Manje od dvije godine nakon kupovine Monce, Silvio Berluskoni, legendarni vlasnik Milana i itlaijanski političar, ima velike planove.

Da, dobro ste shvatili. Želi da u Seriji B, koju je njegov tim izborio tokom skraćene sezone, gleda Zlatana Ibrahimovića i Kaku. U istom timu, svom!

Kako prenose italijanski mediji, Berluskoni je tokom gostovanja na ''Telelombardija'' otkrio velike planove za jesen, odnosno sezonu 2020/21. Tim koji se takmiči u drugoj ligi mogao bi u svojim redovima da ima dvojicu bivših igrača Milana.

Obojica su sarađivali sa Berluskonijem, dok je on bio vlasnik slavnog kluba, pa bi sa te strane znali šta da očekuju. Ali, druga liga? Nisu baš na to navikli.

''Ibrahimović i Kaka su naše transfer mete. Zbog razloga koji nemaju veze sa fudbalom, ne možemo da ih pridobijemo. Ali, nikada se ne zna. To su veliki igrači za koje sam veoma vezan'', rekao je Berluskoni.

Mnogi su mislili da će prodaja Milana biti i kraj karijere u sportu za političara, ali je on odlučio da nastavi da radi. U septembru 2018. godine Berluskoni (83) je kupio Moncu, sa kojom je odmah izborio plasman u drugoligaško društvo, gdje ne želi da se zadrži.

Zlatan Ibrahimović je još fudbaler Milana, u kom će završiti ovu sezonu. Poslije toga će moći da bira novu destinaciju, a često se pominjao i povratak u matičnu Švedsku. O transferu Ibrahimovića govorio je i Siniša Mihajlović.

Kod Kake je situacija skroz drugačija, pošto je Brazilac, nekada najbolji fudbaler svijeta, završio igračku karijeru. On je 2017. godine odlučio da okači kopačke o klin, a prije toga je nastupao za Orlando u MLS ligi.