NIJE SLUČAJNO!

Grci se OTIMAJU za Garsiju: Ivić u Beogradu, krilo Zvezde u Solunu!

Autori Milutin Vujičić Jovan Terzić

Prvi fudbaler koji bi ovog ljeta mogao da napusti Crvenu zvezdu je Argentinac.

Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je ljetni prelazni rok počela dovođenjem Srđana Spiridonovića, a time se otvorio prostor da neko od trenutnih krilnih fudbalera napusti Ljutice Bogdana.

Po svoj prilici to će biti Mateo Garsija, argentinski fudbaler koji je stigao prošlog ljeta za 2,2 miliona evra, a koji je imao rijetko blistave momente u svojoj prvoj godini u Zvezdi. S obzirom da se nije naročito pokazao kod Dejana Stankovića u drugom dijelu sezone, sem na proslavi titule protiv Proletera, šef stručnog štaba crveno-bijelih dao je "zeleno svjetlo" da ode u slučaju dobre ponude.

Možda će vas zanimati

 Grčki portal "Sfina" ekskluzivno prenosi da je Ilija Ivić, sportski direktor AEK-a, boravio u nedjelju i ponedjeljak u Beogradu i da je tom prilikom vodio pregovore oko Matea Garsije.

Za sada nema informacija da li su Zvezda i Ilija Ivić, nekadašnji fudbaler i sportski direktor crveno-bijelih, postigli dogovor. Ipak, Ivić se iz Beograda vratio u Solun, gdje će njegov AEK igrati u polufinalu Kupa Grčke protiv Arisa, a upravo je Mateo Garsija od juče u Solunu!

Grčki mediji vide u tome da se "nešto valja iza brda", ali isto tako se spekuliše o tome da je za Matea Garsiju zainteresovan Aris, pa da je zbog toga boravio u Solunu.

Izvor: Instagram/Screenshot

Mateo Garsija ima 23 godine i u Zvezdu je stigao baš poslije izvrsne sezone u Arisu (10 golova na 30 mečeva), ali je u to vrijeme bio fudbaler Las Palmasa. U karijeri je igrao još za Instituto, Osasunu i Alkorkon.

Vidjećemo da li će Crvena zvezda uspjeti da povrati uloženo u Garsiju, a navijači ni poslije godinu dana ne mogu da se dogovore da li je "pojačanje" ili "promašaj".

Uprkos tome što je Garsija na debiju, protiv Jang bojsa u Bernu, bio strijelac i te kako važnog gola potrebnog na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona, nije tajna da nije impresionirao u nastavku sezone i nije pravio potrebnu razliku na terenu.

U dresu Zvezde odigrao je ukupno 24 utakmice i zabilježio pet golova i dvije asistencije.