Fudbal

Šmajhel spremio "krompiriće" za Lester, Žoze pobijedio poslije 4 mjeseca!

Autor Pavle Knežević

Lester opet nije pobijedio, ali nije ni izgubio zahvaljujući Šmajhelu

LEICESTER, ENGLAND - JUNE 23: Neal Maupay of Brighton and Hove Albion takes a penalty kick and the shot is saved by Kasper Schmeichel of Leicester City during the Premier League match between Leicester City and Brighton & Hove Albion at The King Power Stadium on June 23, 2020 in Leicester, England. Football Stadiums around Europe remain empty due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in all fixtures being played behind closed doors. (Photo by Andrew Boyers/Pool via Getty Images)
Izvor: Guliver, Pool/Getty Images Europe

Ne samo da Lester ponovo nije uspio da pobijedi od "restarta" Premijer lige, nego je vrlo lako mogao i da ostane bez boda protiv zahuktalog Brajtona.

Ali, Kasper Šmajhel je bio na mestu, odbranio penal, tako da su na kraju navijači dobili "krompiriće" u prvom meču 31. kola Premijer lige.

Lester – Brajton 0:0

Lester je u prošlom kolu odigrao 1:1 sa još jednim "davljenikom" Votfordom, a sada nije uspio da pobijedi ni Brajton. "Galebovi" su se sada odmakli na šest bodova od opasne zone, poslije herojske pobjede nad Arsenalom u prošlom kolu.

Lester je ostao treći, ali sada ima samo četiri boda više od Čelsija, uz utakmicu više, sedam kola prije kraja, ali i cijelih devet u odnosu na Mančester junajted i Vulverhempton. Ipak, ako ne popravi igru, ništa nije sigurno.

Večerašnja utakmica bila je dosta slaba, Lester je imao posjed, Brajton prijetio iz kontre, bili su izjednačeni u šutevima, ali je najbolju priliku propustio Nil Mope, kome je Šmajhel u 15. minutu odbranio penal.

To bi otprilike bilo sve vrijedno pomena, što se tiče fudbala. Eventualno treba pomenuti da je igrač Brajtona u nadoknadi vremena rukom dodirnuo loptu u svom šesnaestercu, ali je sudija Li Mejson pokazao da se igra nastavi. Pravih šansi nije bilo.

Totenhem je u večernjem terminu pobijedio Vest Hem (2:0) što je njihov prvi trijumf još od februara, a posebno će navijače radovati što se u strijelce upisao oporavljeni Hari Kejn

Parovi 31. kola:

Utorak:

Lester - Brajton 0:0

Totenhem - Vest Hem 2:0 (0:0)
/Souček ag 64, Kejn 82/

Sreda (utakmice počinju u 19, osim ako nije naglašeno):

Mančester junajted - Šefild junajted

Njukasl - Aston Vila

Norič - Everton

Vulverhenmpton - Bornmut

Liverpul - Kristal palas (21.15)

Četvrtak (utakmice počinju u 19, osim ako nije naglašeno):

Barnli - Votford

Sautempton - Arsenal

Čelsi - Mančester siti (21.15)

Tabela: Liverpul 83, Mančester siti 63, Lester (+1) 55, Čelsi 51, Mančester junajted 46, Vulverhempton 46, Totenhem (+1) 45, Šefild 44, Kristal palas 42, Arsenal 40, Barnli 39, Everton 38, Njukasl 38, Sautempton 37, Brajton (+1) 33, Votford 28, Vest Hem (+1) 27, Bornmut 27, Aston Vila 26, Norič 21.