Fudbal

Bez poraza 12 mečeva u nizu: Još nismo spremni da se borimo za titulu

Autori mondo.ba Anadolija

"Očito je da su Mančester siti i Liverpul posljednjih nekoliko sezona postavili standard tamo gdje se treba biti za osvajanje lige", rekao je menadžer "crvenih đavola".

Izvor: Guliver/Getty Images Sport/Michael Regan

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer izjavio je da je zadovoljan ekipom koju ima, ali i da slavni klub sa "Old Traforda" još uvijek nije spreman da se bori za šampionski pehar u Engleskoj.

U prvom duelu nastavka Premijer lige, nakon tromjesečne pauze zbog korona virusa, Junajted je remizirao 1:1 u gostima kod Totenhema, a susret je obilježio povratak na teren Markusa Rašforda i Pola Pogbe, poslije dugog perioda oporavka od povreda.

Tako su "crveni đavol" sjajan niz bez poraza, započet prije pandemije, nastavili i stigli do 12. duela u kojem teren nisu napuštali pognute glave.

"Napredovali smo tokom sezone i sada imamo odličan niz bez poraza. Ali, onda dodate Rašforda i Pogbu i pomislite da nismo predaleko i da sam zadovoljan timom. Ako budemo mogli napraviti dobre dogovore i dovesti igrače koji nas mogu poboljšati, naravno da ćemo morati potrošiti nešto novca na to. No, tim je odličan za rad s njim i kreće se u pravom smjeru", istakao je Solskjer za britanske medije i dodao:

"Još uvijek nismo tamo gdje želimo biti, a to je dovoljno blizu da se borimo za trofej Premijer lige, ali napredujemo korak po korak. Očito je da su Mančester siti i Liverpul posljednjih nekoliko sezona postavili standard tamo gdje se treba biti za osvajanje lige. Nadam se da se sada možemo boriti za pehar Lige Evrope i FA kupa ove sezone, te plasman među četiri najbolja u Premijer ligi. Onda ćemo da vidimo koliko možemo uložiti za sljedeću sezonu."

Junajted je trenutno, nakon 30 odigranih kola, peti u Premijer ligi sa 46 bodova, pet manje od četvrtoplasiranog Čelsija.

Večeras će, od 19 časova, u okviru 31. kola domaćeg prvenstva, ugostiti Šefild junajted.

U FA kupu je stigao do četvrtfinala, gdje će se 27. juna u gostima sastati sa Norič sitijem, a u Ligi Evrope je u osmini finala eliminisao LASK i čeka ime protivnika u nastavku takmičenja.