POPUNJENE LIGE

Odlučeno: Novi Pazar u eliti umjesto Grafičara, promocija za još 4 tima!

Autor Milutin Vujičić

Očekivana odluka sa današnjeg sastanka na Kopaoniku.

Izvor: MN PRESS

Popunjena su upražnjena mesta u Superligi i Prvoj ligi Srbije!

Kao što je MONDO najavio u ponedjeljak, definitivno se odustalo od "tendera", pa je na današnjem sastanku Izvršnog odbora FSS na Kopaoniku donijeta odluka da posljednje mjesto u Superligi popuni Novi Pazar, dok su određeni i novi učesnici Prve lige Srbije.

Upražnjena mesta zauzeli su Dubočica (Leskovac), Sloga (Kraljevo), Radnički (Sremska Mitrovica) i Loznica iz istoimenog grada.

Novi Pazar je prethodnu sezonu u PLS završio na desetom mjestu, Loznica je u trenutku prekida bila sedma, Sloga iz Kraljeva 11, Radnički iz SM držao je deseto mjesto, Sloga iz Kraljeva 11, a Dubočica 12.

Usvojen je kalendar takmičenja za narednu sezonu, pa Superliga počinje 1. avgusta, a Prva liga Srbije 15. avgusta. Podsjetimo, u elitnom rangu srpskog fudbala nastupaće 20 ekipa, dok će u drugom po snazi takmičenju igrati 18.

Prethodno su promociju (na terenu) obezbijedili Zlatibor, Bačka i Metalac, novi članovi Superlige, odnosno IMT, Železničar (Pančevo), Borac i Jagodina koji su ušli u Prvu ligu Srbije.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.