Fudbal

Poništen im gol, promašili penal, ali su pobijedili Lacio!

Za novi kiks "lacijala" kojima nije pomogao ni Ćiro Imobile pobrinuli su se fudbaleri Lećea. Juventus je sve bliže Skudetu.

Izvor: Donato Fasano/LaPresse

Lacio je ekipa za preokrete! Nekoliko puta ove sezone Rimljani su se spašavali nakon zaostatka, ali i znali da ispuste vođstvo i ostanu bez bodova u borbi za titulu.

Tako je bilo i u utorak na stadionu Via del Mare u Lećeu, gdje je uspavanost i nedovoljna koncentracija po izlasku iz svlačionice skupo koštala ekipu Simonea Inzagija.

Fudbaleri Lećea postigli su gol poslije manje od dvije minute igre i u prvom i u drugom poluvremenu.

Prvi je poništen zbog igranja rukom, ali drugi nije, već je pogodak Lućonija donio Lećeu pobjedu 2:1 protiv Lacija.

Domaći fudbaleri stigli su do sva tri boda iako im je poništen god, iako su promašili penal i bili u zaostatku poslije samo šest minuta igre.

Samo što je sudija Mareska pustio igru poslije gledanja VAR-a i poništenog pogotka Kaisedo je iskoristio ogromnu grešku golmana Lećea koji se okliznuo u svom šesnaestercu  poklonio loptu protivniku za vođstvo Lacija 1:0.

Iako se u tim vratio Ćiro Imobile gosti iz Rima nisu bili dovoljno agresivni da eventualnim novim pogotkom iz solidnih šansi riješe duel, pa je Babakar nakon pola sata igre vratio sve na početak.

Falko je centrirao, a Senegalac pogotkom glavom izjednačio na 1:1.

Dva puta sudije u VAR sobi morale su da gledaju snimak zbog navodnog igranja rukom, a u drugom minutu sudijske nadoknade Mareska je nakon intervencije pokazao na bijelu tačku.

Penal za Leće, međutim, uzalud!

Veliku Marko Mankuzo očajno je izveo jedanaesterac i poslao loptu preko gola!

Ono što nije uspjelo njemu, jeste Fabiju Lućoniju poslije manje od 120 sekundi igre u nastavku. Defanzivac Lećea snašao se poslije kornera i preokrenuo na 2:1!

Izvor: Donato Fasano/LaPresse

Vođstvo Lećea šokiralo je ekipu Lacija, u koju je u međuvremenu ušao i Sergej Milinković-Savić, pa smo tek u posljednjim trenucima meča gledali ozbiljne napade Lacija.

Ipak, ni prava ofanziva ni dve nove katastrofalne greške Gabrijela, koji je prvo "propao“ pod jednu loptu, a nešto kasnije napucao u leđa svog saigrača i stvorio stopostotnu šansu za goste nisu dale rezultata.

Međutim, upravo je Gabrijel bio istovremeno i heroj Lećea, odbranivši dva sjajna pokušaja glavom Sergeja Milinković-Savića, desetak minut prije kraja, a potom bukvalno u posljednjoj sekundi nadoknade.

Koliko je Lacio bio očajan govori i potez Patrika koji je zaradio crveni karton u trećem minutu sudijske nadoknade jer je UGRIZAO Donatija tokom jednog koškanja.

Lacio je prvi put ove sezone vezao dva poraza i ostao na 68 bodova, pa Juventus ima priliku da eventualnom pobjedom u derbiju protiv Milana pobjegne na deset bodova.

Ekipa Fabija Liveranija pobjedom protiv njegovog bivšeg kluba pobjegla je iz opasne zone i preskočila Đenovu, bar do srijede kada će Đenovljani dočekati Napoli.

Leće je jedina ekipa koja je ove sezone uzela bar bod ekipama vodećem trojcu - Juventusu, Laciju i Interu. Prije ovog trijumfa nad Lacijom, sa Juventusom i Interom su igrali 1:1, takođe na Via del Mareu.

Serija A 31. kolo

Leće – Lacio 2:1 (1:1)
/Babakar 30, Lućoni 47 – Kaisedo 5/

Milan – Juventus 21.45

Srijeda

Fiorentina – Kaljari 19.30
Đenova – Napoli
Roma – Parma 21.45
Atalanta – Sampdorija
Bolonja – Sasuolo
Torino – Breša

Četvrtak

SPAL – Udineze 19.30
Verona – Inter 21.45

Tabela: Juventus 75, Lacio (+1) 68, Inter 64, Atalanta 63, Roma 48, Napoli 48, Milan 46, Verona 42, Bolonja 41, Sasuolo 40, Kaljari 39, Parma 39, Fiorentina 34, Sampdorija 32, Udineze 32, Torino 31, Leće (+1) 28, Đenova 27, Breša 21, SPAL 19