Fudbal

LUDNICA na San Siru: Juve dao DVA gola za šest minuta, pa primio ČETIRI!

Autor mondo.ba

Milan bio na rubu ponora, a onda ekspresnim preokretom savladao Juventus i spriječio ga da ode na dvocifrenu prednost nad Lacijom. Rimljani će tek nakon ovoga da žale zbog poraza u Lećeu

Izvor: Spada/LaPresse

Cijelih 45 minuta derbija između Milana i Juventusa bez uzbuđenja, a onda u nastavku ŠEST golova i nestvarni preokret "rosonera" i velika pobjeda 4:2!

Dva gola u razmaku od šest minuta postigao je Juventus, a onda u istom takvom periodu malo kasnije primio čak tri, da bi Rebić ovjerio tek četvrti poraz "Stare dame“ ove sezone za fantastično veče na San Siru.

 Iako su i jedni i drugi ušli u meč u dobroj formi praktično ništa nismo vidjeli u prvih 45 minuta, u kojima je Juventus, nekrunisani novi-stari šampion, uputio samo jedan šut u okvir gola.

Međutim, iz prva dva udarca u drugom poluvremenu stigao je do dva gola! I to kakva!

Uprkos porazu Adrijen Rabio pamtiće ovaj derbi, jer ono što je uradio u 47. minutu dugo će se vrtjeti.

Francuz je povukao loptu na sredini terena, nanizao nekoliko igrača Milana, a onda fantastičnim udarcem u rašlje doveo Juventus u vođstvo!

Samo pet minuta kasnije Juve je imao 2:0 poslije katastrofalne reakcije i sudara Kjera i Romanjolija, nakon kojeg Kristijanu Ronaldu nije bilo teško da stigne do 25.  pogotka u 26. utakmica ove sezone.

Činilo se da je sve gotovo i da će Juventus pobjeći na deset bodova Laciju koji je poražen u Lećeu, ali će Rimljani tek imati za čim da žale, poslije nevjerovatnog preokreta „rosonera“.

Najboljem strijelcu u 21. vijeku sa 728 golova, međutim, vrlo brzo uzvratio je treći na ovoj listi – Zlatan Ibrahimović, a na šestominutni "blickrig“ Juventusa na početku drugog poluvremena Milan je uzvratio još žešće.

Za minut manje, postigli su jedan gol više i sa 0:2 stigli do 3:2 u 67. minutu.

Ibrahimović je prvo smanjio iz penala na 2:1 u 62. minutu i upisao svoj 522. gol na pomenutoj listi, a pet minuta kasnije asistirao Kesiju za izjednačenje – 2:2.

A onda dva nevjerovatna poteza!

Stefano Pioli odmah poslije izjednačenja izveo je Ibrahimovića i vjerovatno obradovao igrače Juventusa, međutim, samo minut kasnije oni su treći put vadili loptu iz mreže.

Odbrana Juventusa oborila je Rebića, ali je sudija pustio prednost što je iskoristio Leao i povukao loptu u šesnaesterac, da bi je poslao u suprotni ugao za potpuni preokret – 3:2.

Sudbinu "Stare dame“ koja je imala par šansi za izjednačenje zapečatio je Rebić u 80. minutu, prije nego što je i njega Pioli poslao na klupu.

Juventus i dalje ima sedam bodova prednosti nad Laciom isto toliko kola prije kraja, dok je Milan peti sa 49 bodova. Bod i utakmicu manje imaju Roma i Napoli.

Serija A 31. kolo

Leće – Lacio 2:1 (1:1)
/Babakar 30, Lućoni 47 – Kaisedo 5/

Milan – Juventus 4:2 (0:0)
/Ibrahimović 62, Kesi 66, Leao 67, Rebić 80 – Rabio 47, Ronaldo 53/

Srijeda

Fiorentina – Kaljari 19.30
Đenova – Napoli
Roma – Parma 21.45
Atalanta – Sampdorija
Bolonja – Sasuolo
Torino – Breša

Četvrtak

SPAL – Udineze 19.30
Verona – Inter 21.45

Tabela: Juventus (+1) 75, Lacio (+1) 68, Inter 64, Atalanta 63, Milan (+1) 49, Roma 48, Napoli 48, Verona 42, Bolonja 41, Sasuolo 40, Kaljari 39, Parma 39, Fiorentina 34, Sampdorija 32, Udineze 32, Torino 31, Leće (+1) 28, Đenova 27, Breša 21, SPAL 19