Fudbal

Đenovljani mole: "Derbi dela Lanterna" sa publikom - ako može!

Autor mondo.ba

Da li će inicijativa uroditi plodom?

Izvor: Paolo Rattini/Getty Images Europe

Mečevi Serije A se od povratka fudbala igraju pred praznim tribinama zbog pandemije korona virusa, ali se predstavnici pojedinih klubova ne predaju da već do kraja ove takmičarske sezone vrate navijače na stadione, bar u nekoj razumnoj brojci.

Tako je, naime, Gradska uprava Đenove, uz saglasnost oba kluba iz Kalča iz ovog grada, poslala dopis Paolu dal Pinu, predsjedniku tijela koje vodi brigu o Seriji A, sa željom da 22. jula, kada na "Ferarisu" bude igran "Derbi dela Lanterna", tifozi i jednog i drugog kluba zauzmu mjesta na tribinama i pomognu ljubimcima u možda i najvažnijoj bici za opstanak u eliti!

"U pismu koje smo poslali, upitali smo kolike su mogućnosti da se, uz poštovanje svih sigurnosnih i zdravstvenih procedura, dozvoli prisustvo određenog broja navijača kako Sampdorije, tako i Đenove. Shvatamo da je država još uvijek u fazi normalizacije stanja, ali bi nam mali koraci naprijed kad je sport u pitanju mnogo značili."

Nije to, ipak, jedini uslovi koji uprava grada ima.

"Utakmica je zakazana za 21.45 i bilo bi veoma dobro, ako se dozvoli prisustvo publike, da se meč pomjeri bar za jedan čas unazad, kako bi se maksimalno uživalo u ovoj sportskoj predstavi, bitnoj za naš grad."

Inače, nakon nepotpune 31. runde, Sampdorija se nalazi na 16. mjestu uz 32 boda, pet više od gradskog rivala koji je prvi u zoni ispadanja, pa nema sumnje da nas, i bez navijača ali i sa njima, očekuje odličan meč.

U prvom ovosezonskom odmjeravanju snaga, 14. decembra, Sampdorija je trijumfovala pred više od 30.000 gledalaca.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.