PRECENIO SE

Alaba misli da treba da zarađuje kao Mbape, ali ko će to da plati?

Autor Milutin Vujičić

Prava dilema za njega ovog ljeta...

Izvor: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

Bajern je osvojio "duplu" krunu u Nemačkoj, probaće i do trofeja u Ligi šampiona, ali suočava se i sa dva velika gubitka ovog ljeta.

Prvo je Tijago Alkantara izrazio želju da ode, najvjerovatnije u Liverpul, dok je sada na "izlaznim vratima" još jedan dugogodišnji prvotimac. "Bild" piše da je David Alaba tražio astronomsko povećanje plate, a u suprotnom će napustiti Bajern!

Sjajni Austrijanac, koji može da igra na više mjesta u timu, navodno je tražio preko 20 miliona evra godišnje (kao recimo Mbape u PSŽ), a u Minhenu se premišljaju da li mogu toliko da mu plate.

Problem je da klubovi u koje bi Alaba najradije otišao, Real Madrid ili Barselona, ne mogu da izdvoje taj novac za njega tokom ovog ljeta, s tim da bi mogli da dogovore obeštećenje bez većih problema jer Bajern ne bi tražio više od 36 miliona.

Njega žele klubovi koji mogu da ga plate - Mančester siti, Čelsi i Pari sen Žermen, pa je jasno da je pred Alabom velika dilema šta uraditi ovog ljeta.

Navodno, Austrijanac nije zainteresovan da ide u Englesku, ali mu je od ovih opcija najbliži Mančester siti pošto je već igrao kod Pepa Gvardiole i dobro poznaje njegov sistem rada, dok je i "građanima" deficitarna pozicija lijevog beka.

Ipak, Alaba se ove sezone naigrao i na mjestu štopera, pokazao da mu i to odgovara, a znamo i da može da igra u veznom redu, čak i desnog beka...

Alaba ima 28 godina i za Bajern je do sada odigrao 382 utakmice i zabilježio 31 gol i 48 asistencija.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.