OTKRIVENO

Gvardiola predao spisak sa OVIH 7 pojačanja i tu je bio KRAJ!

Autor mondo.rs

Nezvanično je otkriveno šta mu je "došlo glave" na poslu...

Izvor: Guliver/Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Pep Gvardiola sjeo je na klupu Bajerna u ljeto 2013. godine nakon što je Jup Hajnkes osvojio "tripletu", pa mu nije bilo nimalo lako da ponovi njegove rezultate.

Donio je tiki-taku u Minhen, unapredio gotovo svakog igrača s kojim je radio, inspirisao druge trenere u Bundesligi koju je dominantno osvajao, ali je najveći utisak njegovog boravka u Nemačkoj da mu je ekipa tri godine zaredom zaustavljena u polufinalu Lige šampiona.

Zbog toga se i dalje spekuliše da li je njegov period u Minhenu bio uspješan ili ne, a kako se saradnja bližila kraju - sve više varnica bilo je sa upravljačkih pozicija u klubu.

Nije se najbolje slagao sa operativcima Bajerna, a "Bild" nekoliko godina kasnije otkriva i zbog čega je to tako bilo. Nije bio u pitanju sukob sa svlačionicom, kako se to spekulisalo u prethodnom periodu, nego njegovo lično nezadovoljstvo.

Gvardiola je upravi Bajerna dostavio spisak pojačanja koja je očekivao u ljeto 2016. godine, ali kada su mu rekli da je to neizvodljivo - nadurio se i odlučio da ode.

A, ko je bio na tom spisku?

Naime, Gvardiola je tražio "krem de la krem" svjetskog fudbala i na spisku su bili Nejmar, Luis Suarez, Pol Pogba, Kevin de Brujne, Rahim Sterling, Eden Azar i Marko Verati, a nije teško izračunati da bi na ova pojačanja morali da izdvoje najmanje pola milijarde evra.

Izvor: ALEXANDER HASSENSTEIN/BONGARTS

Nejmar je postao najskuplji fudbaler svih vremena samo godinu dana kasnije, dok ni preostali sa spiska nisu bili nimalo povoljni, čak ni za giganta kakav je Bajern.

Gvardiola je zbog toga odlučio da ode, a Bajern se nije mnogo potrudio ni da ga sačuva...

Interesantno je da je Pep Gvardiola otišao u Mančester siti gde je na raspolaganju imao dvojicu od pomenute sedmorice igrača, pokušavao je da dovede i Azara na "Etihad", ali mu nisu ispunjene "stare želje", dok neke od novih jesu...