Fudbal

Napoli apeluje, ali uzalud: UEFA ne premješta revanš iz Barselone

Autor mondo.ba

Utakmica će se igrati u Kataloniji kako je i planirano

Izvor: Guliver, Jamie McDonald/Getty Images Europe

Napori prvog čovjeka Napolija Aurelija de Laurentisa da revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona protiv Barselona izmijesti iz Katalonije, ipak, neće uroditi plodom.

Prije nego što u Portugalu, od 12. do 23. avgusta, bude odigran završni turnir, preostalo je da se odigraju četiri zaostale utakmice osmine finala, a jedna od njih, prema planu, treba da bude odigrana na najvećem evropskom stadionu.

Međutim, predsjednik kluba sa juga Italije apelovao je na UEFA da, zbog teške epidemiološke situacije u Kataloniji, taj meč premjesti na neutralni teren (Portugal, Njemačka, Švajcarska...), ali sudeći prema jutrošnjim informacijama, od toga neće biti ništa.

"Meč je zakazan i biće odigran u Barseloni, kako je i planirano. Nastavljamo da pratimo situaciju i u kontaktu smo sa relevantnim službama i lokalnim vlastima", potvrdila je evropska kuća fudbala da će utakmica biti igrana osmog avgusta u Barseloni.

Prvi meč, na "San Paolu", završen je rezultatom 1:1. U preostale tri utakmice, Mančester siti će na "Etihadu" ugostiti Real Madrid sa ciljem da očuva 1:2 iz španske prestonice, Juventus će u Torinu juriti gol zaostatka za Lionom (0:1), dok će Bajern u Minhenu praktično potvrđivati prolazak dalje u meču sa Čelsijem (prvi meč završen 0:3).

Četvrtfinalne utakmice biće igrane u periodu od 12. do 15. avgusta, polufinala su zakazana za 18. i 19. avugst, dok je finale, rekli smo, 23. avgusta.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.