Ipak je Srbin "Broj 1"

Hvalili Ronalda, a zaboravili Kežmana: FIFA priznala grešku!

Autor Mladen Šolak

Obrisali su poruku, a poznati fudbaleri su ih odmah opomenuli.

LONDON - MARCH 19: Mateja Kezman of Chelsea celebrates scoring his first and Chelsea's third goal of the game during the Barclays Premiership match between Chelsea and Crystal Palace at Stamford Bridge on March 19, 2005 in London, England. (Photo by Phil Cole/Getty Images)
Izvor: Guliver, Phil Cole/Getty Images Europe

"Dao je 10 golova u 10 utakmica od nastavka Serije A. Na taj način, postao je višestruki šampion u Engleskoj, Španiji i Engleskoj. Nijedan drugi igrač nije osvojio sve tri lige bar jednom", napisala je FIFA u na svom "Twitter" profilu.

Nije prošlo mnogo vremena, a taj tvit je obrisan. Razlog je očigledan, jer je autor morao da bude mnogo precizniji i oprezniji kada iznosi tako veliku tvrdnju, koju su mnogi doveli u pitanje.

Ovako je izgledala ta poruka.

Izvor: Twitter/FIFAcom

Jedan od igrača koji su se pobunili protiv te objave je i vezista Reala Danilo, a novinari engleskog "Dejli mejla" su odmah napravili spisak igrača koji su bili šampioni u više zemalja od Kristijana.

Na prvom mestu su istakli Mateju Kežmana (41), nekadašnjeg reprezentativca Srbije koji je bio prvak sa Partizanom, PSV Ajndhovenom, Čelsijem, Fenerbahčeom i BATE Borisovom.

Ukupno u PET različitih zemalja.

Izvor: MN PRESS

"Srpski napadač imao je dugu karijeru, tokom koje je dobro proputovao i mora se istaći kao jedan od malobrojnih koji su bili prvaci u pet različitih država. Bio je šampion sa Partizanom 1999, dva puta sa PSV-om (2001. i 2003), sa Murinjovim Čelsijem 2004, sa Fenerom 2007, a osvojio je i titulu u ligi u kojoj je odigrao samo šest utakmica, sa BATE-om 2011", objašnjeno je.

Poput Kežmana, titule u pet zemalja osvojio je i čuveni napadač Robinjo (Santos, Real, Milan, Guangdžou Evergrande i Bašakšehir), Zlatan Ibrahimović bio je šampion u četiri države (Ajaks, Milan, Barselona i PSŽ), kao i Arjen Roben (PSV, Čelsi, Real i Bajern).

Na spisku sa po četiri naslova su i Arturo Vidal (Kolo-Kolo, Juventus, Bajern, Barselona), Maksvel (Ajaks, Inter, Barselona, PSŽ), Karlos Tevez (Boka, Korintijans, Mančester junajted, Juventus), Dejvid Bekam (Mančester junajted, Real, Los Anđeles Galaksi i PSŽ), Rivaldo (Palmeiras, Barselona, Olimpijakos, Bunjodkor /Uzbekistan/)…