Crveno-beli čekaju

Na "Marakani" će gledati Ligu šampiona i navijati za Juventus i Barselonu

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli će sa velikom pažnjom pratiti predstojeće utakmice najjačeg takmičenja.

Izvor: MN PRESS

Računica je veoma prosta.

Crvena zvezda će ove nedelje sa budnom pažnjom pratiti mečeve nokaut faze Lige šampiona, nadajući se da će joj se "poklopiti" dva rezultata.

Ekipa Dejana Stankovića do subote uveče saznaće kada će početi učešće u kvalifikacijama za LŠ - od prvog ili drugog "kruga".

Da bi Zvezda preskočila uvodno kolo i krenula od drugog, biće joj potrebno da Napoli i Lion ove sedmice ispadnu u osmini finala.

Lion će u petak u Torinu braniti protiv Juventusa prednost iz prvog meča (1:0), a Napoli će dan kasnije igrati protiv Barselone na Nou Kampu, nakon što je u prvom meču odigrao neriješeno (1:1).

Ako favoriti, Juve i Barsa, ostvare pobjede i uđu u četvrtfinale, crveno-bijeli će zaigrati kvalifikacije od drugog kola, zakazanog za 25. i 26. avgust.

Izvor: MN PRESS

U suprotnom, Zvezda će početi borbu za Ligu šampiona od uvodne runde, 18. ili 19. avgusta.

Crveno-bijeli će u svakom slučuju biti povlašćeni u tim fazama žrijeba, pa je već poznato i ko su im mogući rivali.

U prvom krugu, to su za sada Đurgarden, Linfild, Budućnost, Flora, Dinamo Brest, Riga, Konahs Ki, Ki Klaksvik, Evropa, Celje,Ararat, Kups, Rejkjavik, Tirana, Sileks i Florijana.

U drugom krugu potencijalni protivni Stankovićeve ekipe su Šerif, Kluž, Ferencvaroš, Dandalk, Slovan Bratislava, Suduva, Omonija, Fola Eš, Dinamo Tbilisi, Sarajevo...

Žrijeb za prvu rundu zakazan je za nedjelju.

"Kada budemo saznali odakle krećemo, poslije žrijeba ćemo da razmišljamo o protivniku. Da ne trošimo džabe energiju na priželjkivanje i očekivanje kada ćemo imati realnost za već neki dan, pa ćemo početi da razmišljamo o protivniku", rekao je Dejan Stanković u utorak, bez želje da ulazi u širu priču o kvalifikacijama i žrijebovima.

Ono pravo tek dolazi.