Fudbal

Jagodić za MONDO o žrijebu: Moglo i bolje i gore, ali nismo nezadovoljni, pogotovo jer smo domaćini!

Autor Dragan Šutvić

Pročitajte prve impresije Borčevog trenera nakon žrijeba kvalifikacija za Ligu Evrope, koji je Borac spojio sa Sutjeskom iz Nikšića

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Današnjim žrijebom u Nionu određeno je da će banjalučki Borac u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv Sutjeske iz Nikšića.

Utakmica je zakazana za 27. avgust, a voljom žrijeba, ukoliko UEFA zbog pandemije korona virusa ne promijeni mjesto odigravanja, trebalo bi da bude odigrana na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Zanimljivo, Borčev posljednji rival na evro-sceni, u ljeto 2012. godine, takođe je bila jedna ekipa iz Nikšića i to Čelik, koji je u dvomeču eliminisao izabranike tadašnjeg trenera Slaviše Božića i zakazao duel sa Metalurgom iz Donjecka.

Ovo su prve impresije trenera Borca Vlade Jagodića za MONDO!

"Pomno smo pratili žrijeb, iako smo maksimalno koncentrisani na sutrašnju utakmicu protiv Željezničara jer u ovom trenutku moramo samo o tome da mislimo. Da je moglo gore, moglo je. Nisam želio APOEL i Beitar jer su u ovom momentu teški za skauting. Ne igraju ligu, a kao drugo, čekalo bi nas daleko gostovanje. Dobili smo Nikšićane, a valjda je, nakon osam godina, došao red da sad mi to završimo na pobjednički način. Treba da znamo da smo mi u obje ove grupe, kako nosilaca tako i nenosilaca, bili posljednji po koeficijentu, tako da možemo da budemo zadovoljni. Poznajem ekipu Sutjeske, iako je stigao trener Radojičić umjesto Rakojevića. U svakom slučaju, moglo je i bolje jer bi nam najviše odgovarao pobjednik meča Santa Koloma – Iskra Danilovgrad. Ipak, i ovo je u redu, pogotovo jer smo žrijebani kao domaćini. Nadam se da ćemo moći da igramo na Gradskom stadionu u Banjaluci, da UEFA tu neće ništa mijenjati, a onda mi moramo dobro da se pripremimo i napravimo, nadam se, istorijski uspjeh", rekao je Borčev strateg za naš portal.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.