Fudbal

Zvezda bira napadača pod pritiskom: Ovo su špicevi koji bi mogli na "Marakanu"

Autor Mladen Šolak

Napadač Selte je trenutno najbliži dolasku među crveno-bele, piše Sportski žurnal. Opcija je i centarfor Bordoa.

Gabrijel Fernandez u dresu Selte
Izvor: Guliver, Octavio Passos/Getty Images Europe

Posle odlaska Tomanea u Tursku, crveno-beli su intenzivirali potragu za novim napadačem. Ovog puta im je sužen prostor za grešku jer nemaju raspoloženog napadača, a prošli pokušaj sa Tomaneom nije opravdao očekivanja.

Prema pisanju "Sportskog žurnala", trenutno je Urugvajac iz Selte Gabrijel Fernandez (na slici gore) favorit da dođe na "Marakanu". Druga opcija je i Francuz iz Bordoa Aleksandre Mendi, ali ne bi bilo iznenađenje da ne dođe nijedan od njih dvojice.

Fernandez je rođen u Montevideu 1994, a u Španiji je od prošle godine, kada je stigao iz argentinskog Penjarola. U dresu kluba iz Viga dao je gol na 22 nastupa, a velikoj većini utakmica ulazio je kao rezerva.

Sa druge strane, Mendi je samo ugovorom vezan za Bordo, jer je u sezoni 2018/19 bio pozajmljen Genganu, a prošlu je proveo u Brestu. Ni on prošle godine nije bio efikasan, pa je dao samo tri gola na 24 nastupa za Brest.

Aleksandre Mendi
Izvor: Guliver/Getty, Andreas Schlichter/Bongarts

"Teško je sada proceniti koliko bi Fernandez ili Mendi bili dobre opcije, a činjenica da su imali mršav golgeterski učinak u jakim evropskim ligama ne mora da znači da u Srbiji ne bi zablistali. Obojica su fizički snažni, Urugvajac ima i nadimak – Bik".

Obojica su rođeni 1994. godine. 

Tomane ipak u drugoj ligi

Izvor: FK Crvena zvezda/Facebook/Nikola Mitić

Portugalac će iz Crvene zvezde otići u Tursku, ali ne u Sivas, već u Samsunspor.

Razlika je i u obeštećenju, jer će crveno-beli dobiti 600 hiljada evra, a razlika je i u rangu takmičenja, jer je Samsun drugoligaš.