HAOS!

UDARNA VEST: MESI REKAO DA OSTAJE! Mesi: Ostajem? Rojters: Skidaj vest! TyC Sport: MA, OSTAJE SIGURNO!

Autor Nikola Janković

Ništa nam nije jasno...

Izvor: Marcelo Endelli/Getty Images/Guliver

Vodeća svetska novinska agencija "Rojters", nervozno čekajući najavljeno "fudbalsku odluku decenije", objavila je danas oko 14 časova "breaking" informaciju:

"LIONEL MESI REKAO DA ĆE OSTATI U BARSELONI"

Desetak minuta kasnije na istom serveru pojavio se novi "braking":

"GREŠKOM JE OBJAVLJENA VEST DA LIONEL MESI OSTAJE U BARSELONI"

Ako se suština nije izgubila u prevodu, "Rojters" nije demantovao Mesijevu izjavu da ostaje u klubu, već da je ona greškom objavljena.

Izgleda da to nije bilo slučajno.

Argentinska televizija "TyC Sports", koja se u ovoj manijalkalnoj poteri za ekskluzivom pokazala kao jako dobro upućena u razvoj situacije, "grunula" je bombu nedugo posle "Rojtersove" udarne vesti.

Uskoro opširnije...

Međutim, malo posle 15 časova popodne, umesto pompezno najavljene "Konačne odluke", stigla je izjava njegovog oca i menadžera Horhea Mesija, koji je javno potvrdio spekulaciju s početka nedelje.

Argentinac tvrdi da famuzna izlazna klauzula od 700 miliona evra iz ugovora njegovog sina sa Barselonom - ne postoji u poslednjoj godini potpisane saradnje, odnosno sezoni 2020/21.

Da li ovo znači da Leo ide ili ostaje? Jer, ako je zaista odlučio da ostane, onda ova stavka ugovora gubi na značaju.

"Ne znamo koji ugovor su analizirali i na kojim osnovama su zaključili da sadrži klauzulu o raskidu koja se aktivira kada igrač odluči da iskoristi opciju i jednostrano raskine ugovor, na kraju sezone 2019/2020. To je očigledna greška La lige", navodi se u pismu ligi koje je objavio italijanski portal posvećen fudbalskim transferima "Calciomercato.

"Klauzula 8.2.3.6. u ugovoru koji je igrač potpisao sa klubom glasi: 'Ova nadoknada se neće primenjivati ako raskid ugovora jednostranom odlukom fudbalera stupi na snagu počev od završetka sezone 2019/2020. Očigledno je da klauzula od 700 miliona evra nije primenjiva", piše u pismu Mesijevog oca, koji je prošle godine preselio agenciju koja zastupa prava na lik i delo Lea Mesija iz Barselone u Milano.

Mnogi su to doživeli kao najavu transfera u Inter, ali sve i da su "nerazuri" ozbiljni u nameri da dovedu najboljeg na svetu, prethodno je potrebno razrešiti ovaj Gordijev čvor.

Mesijev otac je u sredu doputovao u Barselonu na razgovore sa upravom kluba i tada nije postignut dogovor. Kada se pojavila izjava na adresi "Calciomercato", čelnici Primere momentalno su je demantovali i pobili njegovo tumačenje ugovora.

"Klauzula od 700 miliona evra i dalje postoji i apsolutno je važeća", navela je Primera.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.