Fudbal

Portugal odigrao kao evropski prvak, ali Hrvatska nije kao vicešampion svijeta!

Autor mondo.ba

Portugalci i bez Kristijana Ronalda pregazili "vatrene" u Portu.

Portugal players celebrate after scoring their third goal during the UEFA Nations League soccer match between Portugal and Croatia at the Dragao stadium in Porto, Portugal, Saturday, Sept. 5, 2020. (AP Photo/Miguel Angelo Pereira)
Izvor: Miguel Angelo Pereira/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske u prvom kolu utakmica UEFA Lige nacija poražena je na gostovanju Portugalu rezultatom 4:1.

Selekciju Zlatka Dalića u više navrata spašavao je golman Livaković, pa čak i stativa, zbog koje je prednost Portugalaca nakon prvih 45 minuta bila tek 1:0.

Međutim, Portugal je sve nadoknadio u drugom poluvremenu, a o odnosu snaga govori i 25 udaraca na gol Portugalaca, naspram pet Hrvata.

Žoao Kanselo je u 41. minuti postigao prvi gol za Portugal, a prednost u 58. minutu povećao je Diogo Žota.

U listu strijelaca u 70. minuti upisao se i Žoao Feliks. U sudijskoj nadoknadi jedini pogodak za viceprvake svijeta postigao je Bruno Petković. Ali, to nije bilo sve. Andre Silva pogodio je za konačnih 4:1 i uvjerljiv i zaslužen trijumf Portugala.

U preostalim večerašnjim utakmicama koje su počele u 20.45 sati Francuska je pobijedila na gostovanju Švedsku 1:0, dok je Belgija slavila u Danskoj  rezultatom 2:0.

Tagovi