Fudbal

Dolaze li, KONAČNO, bolji dani za Čelik? Večeras izabrana nova uprava

Autor mondo.ba

Prethodno rukovodstvo trajalo je samo 23 dana...

Izvor: Anadolija/Haris Badzic

Fudbalski klub Čelik ispao je iz Premijer lige BiH, trenutno se, zbog teških finansijskih problema, takmiči u najnižem rangu, ligi Zeničko-dobojskog kantona, a svjetlo na kraju tunela pojavilo se kada je tokom sedmog mjeseca izabrano novo rukovodstvo na čelu sa Arminom Gafurovićem.

Nova garnitura vodećih ljudi povukla se, ipak, poslije samo 23 dana (!?) nakon što "nije dobila pismene garancije od Grada Zenica da će stati iza kluba, već se sve završilo samo na usmenim obećanjima."

Zbog toga je novoizabrano rukovodstvo kluba podnijelo ostavku, Čelik je u međuvremenu startovao sa takmičenjem u kantonalnoj ligi, gdje je "neokrznut" prošao prva četiri kola, a večeras je, kako ističu federalni mediji, dobio nove rukovodioce.

Kako pišu mediji u FBiH, za novog predsjednika izabran je 36-godišnji diplomirani ekonomista Denis Mušović, koji je dobio jednoglasnu podršku skupštinskih delegata – njih 77 je diglo ruku za njegov izbor.

Osim Mušovića, kandidati za prvog čovjeka kluba sa Bilinog polja još su bili Elvis Baždar, Emir Ćerim i Haris Šarić.

Pred novim predsjednikom kluba, ali i njegovim saradnicima, ogroman je posao da, prije svega, sanira katastrofalnu finansijsku situaciju koja je i dovela klub do ambisa.

Tagovi