KAKVA IMENA!

Prelazni rok je gotov, ovi igrači su na zimu slobodni: Od 1. januara mogu da idu Mesi, Pogba, Aguero, Donaruma...

Autor Nebojša Marković

Jedan prelazni rok je tek završni, drugi stiže vrlo brzo!

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/DAVID RAMOS, Guliver/Getty Images/Maurizio Lagana, Guliver/Getty images/Pool, MONDO - ilustracija

Prelazni rok je sinoć u ponoć završen u većini evropskih liga!

Ove neobične 2020. godine taj famozni "deadline day" nije bio 31. avgust već 5. oktobar i sada je najveći dio transfera u Evropi završen.

Ali već za manje od tri mjeseca, počeće novi prelazni rok i sve će ponovo biti usmjereno na potencijalne dolaske i odlaske igrača!

Kada bude počela 2021. godina, tog 1. januara, velike zvijezde evropskog fudbala moći će da mijenjaju sredinu.

Za one igrače koji su trenutno u posljednjoj godini ugovora, 1. januar znači i prvi dan od kada će moći da dogovaraju transfere za naredno ljeto i da za to ne moraju ništa da pitaju svoje matične klubove!

Oni će moći da završe sebi predugovore sa narednim klubom, jer se nalaze u posljednjih šest mjeseci ugovora i neki od igrača koji su na toj listi zaista su fenomenalni.

Najveća zvijezda među njima je naravno - Lionel Mesi!

I dalje zvanično najbolji fudbaler svijeta želio je ovog ljeta da napusti Barselonu, ali u tome nije uspio. Ipak, narednog ljeta mogao bi da bude bez bilo kakvih prepreka i već od početka 2021. moći će da razmišlja o odlasku, ukoliko to i dalje bude želio.

Među igračima koji su u posljednjoj godini ugovora nalaze se i Pol Pogba koji se gotovo uvijek dovodi u vezu sa odlaskom iz Mančester junajteda, David Alaba koji je već bio blizu odlaska iz Bajern Minhena ovoga ljeta, kao i Đanluiđi Donaruma.

Talentovani golman Milana je već "starosjedilac" na "San Siru" iako mu je tek 21 godina, a kako mu je agent Mino Rajola, nije nemoguće da dođe do nekog velikog posla za njega i njegovog igrača.

Serhio Aguero ima 32 godine i narednog ljeta bi mogao da napusti Mančester siti, dok je Žoržinjo Vajnaldum svjesno ostao u Liverpulu ovog ljeta znajući da će naredne godine moći da bira svoj naredni klub bez uplitanja ljudi sa "Enfilda".

Anhel di Marija i Julijan Draksler su Pari sen Žermenov dvojac koji je u posljednjoj godini ugovora, kao i Florijan Tovan u Marseju, Hakan Čalhanoglu u Milanu i Nikola Maksimović u Napoliju. Tu su i Edinson Kavani i Džesi Lingard u Mančester junajtedu, Dijego Kosta u Atletiko Madridu, Serhio Ramos u Real Madridu...