1:0!

Jedini derbi 18. oktobra: Drinčićeva ''bomba'', ''stvaranje'' Luke Jovića i pobjeda Partizana!

Autor mondo.rs

Tokom bogate istorije, samo je jedan derbi odigran na današnji dan.

Izvor: MN PRESS

Rivalstvo Crvene zvezde i Partizana traje preko 75 godina, a jedini vječiti derbi odigran na današnji dan dogodio se prije šest godina.

Kao što će to biti slučaj i danas, Partizan je bio domaćin Crvenoj zvezdi. Igralo se deveto kolo tadašnjeg prvenstva, a crno-bijeli su pobijedili minimalnim rezultatom.

Na jednoj strani Marko Nikolić, na drugoj Nenad Lalatović. U crno-bijelom dresu Danilo Pantić, Andrija Živković, Saša Ilić, Nikola Drinčić, a na drugoj strani terena Luka Jović, Predrag Rajković, Darko Lazović, Aleksandar Katai...

I ne samo oni.

Mnogobrojna zvučna imena srpskog fudbala, pa među njima i stranci poput Branka Ilića i Nejca Pečnika, nastupili su tog oktobarskog dana na utakmici u Humskoj.

Iskusniji Partizan slavio je minimalnim rezultatom, pogotkom Nikole Drinčića iz slobodnog udarca u 77. minutu meča. Može se reći da je taj gol detalj koji je obilježio njegovu karijeru, pošto se golovi vezista Vojvodine i sada, kada sarađuje sa Lalatovićem, često porede upravo sa tom majstorijom.

Crno-bijeli su te sezone osvojili titulu u domaćem prvenstvu, a Crvena zvezda, predvođena Lalatovićem, izbacila je u fudbalsku orbitu nekoliko budućih reprezentativaca. Vječiti derbi na stadionu Partizana bio je pravi izazov za Luku Jovića koji je tada imao samo 16 godina.

Gol Drinčića u derbiju 2014. godine
Izvor: Youtube/SportskiStil

SASTAVI IZ 2014. GODINE

Partizan: Lukač - Vulićević, Stanković, Ćirković, Volkov - Drinčić (od 90. Marković), B. Ilić, S. Ilić (od 71. Pantić), Grbić (od 56. Živković) - Lazović, Škuletić. Trener: Marko Nikolić

Crvena zvezda: Rajković - Pečnik, Pavićević, Lazić, Mijailović - Lazović, Bosančić (od 80. Avramovski), Kovačević, Ristić (od 80. Katai), Gavrić - Jović (od 65. Rakić). Trener: Nenad Lalatović

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt