Fudbal

Naljutio se jer nije stavljen među najbolje ikad: Legendi Barselone se ne sviđa priznanje!

Autor mondo.rs

Kaže da mu nije tu mjesto.

Izvor: Guliver/Jasper Juinen/Getty Images

Da je bio jedan od najboljih na svijetu u godinama kada je bio na vrhuncu, igrajući za Barselonu i Inter, jeste. Da li je to dovoljno za idealni tim svih vremena? Nije.

Teško se Samjuel Eto biti proglašen u najbolju postavu fudbalske istorije, a njemu se ne sviđa ni to što je nominovan od strane Frans fudbala. Zapravo, smeta mu pozicija.

Nekadašnji napadač, a povremeno i desno krilo, smješten je upravo uz desnu aut-liniju, gdje je po njegovim riječima proveo tek jednu ili dvije sezone svoje dugotrajne karijere. Zato mu je mjesto u napadu.

''Hvala. Ali, odigrao sam 1-2 sezone kao desno krilo (ipak imam 25 godina karijere kao centralni napadač). Ovo je nepoštovanje'', napisao je Eto, koji je u objavio označio i zvanični profil Frans fudbala.

Pored Kamerunca, u izboru za desno krilo su još i Dejvid Bekam, Džordž Best, Luis Figo, Garinča, Žairzinjo, Kevin Kigen, Stenli Metjuz, Lionel Mesi i Arjen Roben. Podsjećamo, na suprotnoj strani terena su Kristijano Ronaldo, Dragan Džajić,...

Tokom duge karijere, Samjuel Eto je igrao za Real Madrid, u kom se nije najbolje snašao, a zatim Majorku, Barselonu, Inter, Anži, Čelsi, Everton, Sampdoriju, Antaliju, Konju i na kraju Katar SC. Kao igrač Real Madrida, svojevremeno je bio na pozajmicama u Leganesu, Espanjolu i Majorci, koja ga je i uzela od Madriđana.

Sa reprezentacijom Kameruna je osvojio zlato na Olimpijskim igrama, a dva puta je bio kontinentalni šampion. Karijeru u nacionalnoj selekciji je završio sa 118 nastupa i 56 golova.

Tagovi