Fudbal

"Korona lavina" se približava: Gnabri nije jedini zaraženi u Bajernu!

Autor Goran Arbutina

Još jedan član minhenskog kluba pozitivan na korona virus.

Hans Diter Flik i Hasan Salihamidžić na aerodromu u Beogradu
Izvor: MN PRESS

Samo dan nakon ubjedljive pobjede Bajerna nad Atletiko Madridom na otvaranju nove sezone Lige šampiona razlog za brigu u šampionu njemačke.

Nakon Serža Gnabrija, koji je propustio duel sa Madriđanima, još jedan clan Bajerna je pozitivan na korona virus.

Ovoga puta ne radi se o igraču, već o fizioterapeutu Đaniju Bjankiju , ali ima razloga aza brigu jer je 59-godišnji Bjanki "redovno radio sa prvotimcima", objavio je "Bild".

Upravo zbog toga ni Bjankija nije bilo u stručnom štabu Bajerna na meču protiv Atletika u srijedu uveče.

Gnabri je nakon pozitivnog testa u dvonedeljnom karantin, a porast broja oboljelih, koji je u četvrtak dostigao cifru preko 11.000 novozareženih dnevno zabrinuo je fudbalere evropskog šampiona.

“Šokiran sam, ali bilo je jasno da će se to desiti u nekom trenutku. To je kao lavina koja se približava, sada je u našem okruženju. Čujete o slučajevima oko vas sve više i više i to pogađa ljude, ali jednostavno morate poštovati instrukcije nadležnih i nadati se najboljem”, rekao je fudbaler Bajerna Leon Gorecka.

Na oprez je pozvao i trener Bajerna Hanzi Flik.

Moramo da nastavimo da strogo poštujemo pravila, nosimo maske, držimo distance, samo tako možemo da se zaštitimo. Moramo da se još jače borimo poštujući pravila2, rekao je Flik i dodao da je Gnabri dobro i da nema simptome.

"On se osjeća dobro i nema simptome. Nismo očekivali da nas ovo zadesi ovako brzo. Malo je glupo, baš pred utakmicu da nam se dogodi. Ali klub se dobro nosi s tim i pružio fantastičnu partiju", prokomentarisao je Flik.

Tagovi