Fudbal

"Porazom od Olimpika doveli u pitanje plasman u Evropu": Ivanković preuzeo odgovornost i najavio "oštriji" Zrinjski

Autor Dragan Šutvić

"Plemići" će sutra gostovati Željezničaru, u veoma važnoj utakmici i za jedne i za druge

Izvor: FENA/Ivan Rozić

U proteklom premijerligaškom kolu, Zrinjski je bio apsolutni favorit u meču protiv sarajevskog Olimpika, ali tu ulogu nije opravdao.

"Vukovi" su trijumfovali prilično ubjedljivo, rezultatom 3:0, te, pred zaostalu utakmicu šestog kola protiv Željezničara na Grbavici, zadali glavobolju privremenog šefu stručnog štaba Mariju Ivankoviću.

"Nakon nenadanog kiksa protiv Olimpika, gdje smo izgubili ne samo bodove, već u pitanje doveli cijelu sezonu i plasman na evropsku scenu, idemo na još teže gostovanje, na Grbavicu. Mislim da ne može da se ponovi više onih 90 minuta. I igrači su svjesni da moramo da igramo maksimalno koncentrisano cijelim tokom meča. Znate i sami da je kompletan stručni štab u izolaciji, ja sam odradio tu prvu ligašku utakmicu, doživio poraz i bez obzira na sve okolnosti, taj neuspjeh se piše meni. Neću dozvoliti da se to ponovi i sutra! Ko bude maksimalno koncentrisan i pokaže dodatnu energiju, taj će i igrati i mislim da samo takvim pristupom možemo da dođemo do pozitivnog rezultata", istakao je Ivanković.

Utakmica protiv Željezničara igra se sutra sa početkom u 16.30 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.