• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Zvezda pala u Valensiji pred sjajnim Kalinićem: Prvo loša odbrana, a onda loš napad presudili crveno-belima!
 Zvezda pala u Valensiji pred sjajnim Kalinićem: Prvo loša odbrana, a onda loš napad presudili crveno-belima!

Zvezda pala u Valensiji pred sjajnim Kalinićem: Prvo loša odbrana, a onda loš napad presudili crveno-belima!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Valensija je u 20. kolu Evrolige savladala Crvenu zvezdu na svom terenu 91:71.

 Zvezda pala u Valensiji pred sjajnim Kalinićem: Prvo loša odbrana, a onda loš napad presudili crveno-belima! Izvor: MN PRESS

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 20. kolu Evrolige od Valensije na gostovanju. 

Na kraju je ovo bio ubedljiv poraz i tim iz Španije je došao do trijumfa od 20 razlike. 

VALENSIJA - CRVENA ZVEZDA 91:71 (27:15, 22:27, 19:15, 23:14)

Tim Dejana Radonjića na startu meča nije imao odgovor za Nikolu Kalinića, a bivši igrač crveno-belih je do kraja utakmice ostao ključan za dobru igru svog sadašnjeg tima. Kalinić je na startu postizao poene i sjajno proigravao visoke igrače nalazeći prostor za sjajne asistencije. 

Posle sjajnog starta Valensije nekoliko dobrih odbrana i nekoliko poena Džonija O'Brajanta su doneli nekakav priključak crveno-belima. Taman kada je delovalo da srpski tim ima prostora da se vrati u meč San Emeterio je dao dve trojke i ponovo je bilo +15 za Valensiju na startu druge četvrtine. 

Ipak pred poluvreme se Zvezda probudila! Agresivnije su zaigrali odbranu, pogodili dve trojke, a Kolom je dao poene na kraju poluvremena i približio svoj novi tim na -7. 

Na startu treće četvrtine Zvezda je zadržala agresivnu odbranu, ali sada je problem postao napad. Osim Džonija O'Brajanta nije bilo raspoloženog u timu crveno-belih i teško su se nalazila rešenja i napadu. Iako je srspki tim na startu treće četvrtine došao na -5, to je bilo to od crveno-belih. 

Imali su potom nekoliko nesmotrenih napada. Valensija je otišla na dvocifrenu prednost i do kraja meča ta prednost je samo rasla. Sastre je imao nekoliko sjajnih prodora, Kalinić je opet preuzeo odgovornost, pogađao i asistirao. Na kraju je ovo bio ubedljiv poraz Zvezde. 

Kod Crvene zvezde Džoni O'Brajant je imao 21 poen, a osim njega jedini dvocifren je bio Kino Kolom. Kod Valensije Kalinić je uz 14 poena dodao i 7 asistencija, a Luj Laberi je dodao 16, uz samo jedan promašaj na meču. 

CRVENA ZVEZDA: O'Brajant 21, Hol 2, Volden 3, Uskoković, Davidovac 5, Lazić 6, Rit 2, Radanov 9, Dobrić 6, Jagodić-Kuridža 6, Kuzmić, Kolom 11

VALENSIJA: Pradilja, Puerto 4, Laberi 16, Van Rosom 6, Tobi 13, Kalinić 14, Vives 5, San Emeterio 6, Vilijams 12, Hermanson 4, Sastre 11, Ferando 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

22:56

Loš meč Crvene zvezde

Još jedan loš meč crveno-belih u Evroligi. Na kraju je tim Dejana Radonjića poražen sa 20 poena razlike iako se u drugom poluvremenu i na kraju prvog vratio i bio čak i blizu preokreta. 

Ipak na kraju nije bilo snage i ovo je još jedan poraz Zvezde. 

22:50

KRAJ MEČA! Pobeda Valensije 91:71

Izgubljena lopta Valensije, a Radanov dobija rampu. Gubi loptu Radanov potom, a onda grub faul crveno-belih. Gledaju sudije snimak i ovo je nesportski faul. 

Raste prednost Valensije, a posle promašene trojke hvataju loptu. Ipak na kraju lopta u rukama igrača Crvene zvezde i u poslednjem napadu Radanov promašuje trojku. 

Na kraju Puerta pravi grešku i krajnji reultat je 91:71

22:46

38. minut: Dobrić pogađa, ali sada nije bitno, 87:71

Dobrić izbija loptu u aut, a onda Tobi poentira ispod koša. Nastavlja se loša igra i sada još jednom Laberi fauliran ispod koša. Bez greške je Laberi na ovom meču, ima jedan promašaj na celom meču. 

Hermanson pravi faul nad Dobrićem i šalje ga na liniju penala. Pogađa bek Zvezde oba puta. 

22:41

37. minut: Zvezda pred porazom, 83:69

Dva slobodna bacanja za Derika Vilijamsa posle faula Lengstona Hola. Dao je oba bacanja, a onda je Branko Lazić pogodio svoju drugu trojku na ovom meču.

Hol igra odličnu odbranu, a onda O'Brajant gubi loptu U kontri Sastre daje trojku i deluju da ovaj meč izmiče iz ruku Zvezde. 

Hol promašuje trojku, Dobrić hvata loptu, ali ništa nema od ovog napada. 

22:36

Tajmaut!

O'Brajant je nekako ugurao loptu u koš, a Kori Volden završava ovaj meč posle svog petog faula. Još jedan faul u napadu Džonija O'Brajanta. 

22:34

35. minut: Greške Zvezde se ređaju, 78:64

Koraci Džonija O'Brajanta, a onda Giljem Vives daje trojku. U dosta konfuznom napadu Zvezde Jagodić-Kuridža daje poene, a onda Luj Laberi pogađa sa druge strane. 

Jagodić promašuje trojku, O'Brajant je hvata i dobija rampu ispod koša. Lopta za Zvezdu, ali onda još jedna izgubljena lopta. Promašaj Vivesa, ofanzivni skok Valensije i sada Vilijams ide na liniju penala. Pogađa jedno bacanje. 

22:30

33. minut: Tehnička za Valensiju, 72:62

Opet Sastre lako poentira u prodoru. Kolom promašuje trojku, Davidovac hvata loptu i onda promašuje zicer ispod koša! Dobija blokadu Jagodić-Kuridža, a onda Kolom konačno rešava ovaj napad pogotkom za dva. 

Kalinić gubi loptu, a onda na asistenciju Radanova poene daje Džoni O'Brajant. Mladi Radanov potom pravi faul. Vives ne pogađa u padu, a tehničku dobija Laberi. 

22:27

31. minut: Valensija na +13! 70:57

Sastre prolazi i daje prve poene u poslednjoj četvrtini. O'Brajant gubi loptu u reketu, a Davidovac pravi faul. 

22:24

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! 68:57

Promašuje trojku Duop Rit, a onda Laberiju Kolom izbija loptu. I dalje je napad za Valensiju, a Sastre promašuje trojku. 

Kolom vodi napad Zvezde, ali Rit promašuje još jednu trojku. Poslednji napad je za Valensiju, a Kalinić prolazi u prodoru. 

22:22

29. minut: Kalinić opet nerešiva enigma! 66:57

Van Rosom promašuje šut sa osam metara, ali Kuzmić pravi bespotreban faul u napadu. a onda Kalinić iskusno dobija faul i slobodna bacanja. Pogađa samo jedno. 

Kolom daje trojku iz koraka, ali Kalinić sada zakucava iz prodora. 

22:19

28. minut: Radanov odličan i večeras! 63:54

Grub faul nad Radanovom i ide mladi košarkaš Zvezde na liniju penala. Daje jedan poen iz dva pokušaja. 

Kalinić dodaje do Tobija i opet je prednost dvocifrena. Lazić je sam, ali promašuje za tri, a sa druge strane za tri promašuje Sastre. Menja ritam Radanov i ne uspeva ipak da izvuče 2+1. 

"Samo" dva bacanja za njega. Sada je bolji, pogađa oba!

22:15

26. minut: Propuštena šansa Zvezde! 61:51

Kalinić dobija loptu ispod koša i poentira, a Džoni O'Brajant promašuje u sličnoj poziciji. Onda Tobi promašuje trojku, a to radi i Kino Kolom. Ovaj preuranjen potez kažnjava Van Rosom i daje trojku! 

Tajmaut Radonjića!

22:13

25. minut: Zvezda na -5! 56:51

Promašuje O'Brajant, ali Lazić i Kuridža "otimaju" tu loptu! Ponovo Amerikanac pokušava i sada pogađa. 

Faul Voldenu, a onda Derik Vilijams uz zvuk sirene pogađa trojku! Sada opet pokušava O'Brajant i promašuje, a Derik Vilijams pravi faul u napadu. Sada se Kolom šeta do obruča i daje dva poena uz faul. Daje i dodatno bacanje! 

22:10

23. minut: Dobra odbrana Zvezde! 53:46

O'Brajant postiže prve poene, a onda San Emeterio promašuje trojku. O'Brajant nastavlja sa svojom serijom, pogađa šut iz još jednog teškog šuta. 

Dobrić izbacuje loptu u aut, a onda mu se svira faul. Faul i za Voldena, a Valensija se muči da ubaci loptu. Agresivna odbrana zvezde pravi problem, ali Vives pogađa dvojku. 

22:07

21. minut: Prvi poeni za Valensiju, 51:42

O'Brajant šutira iz teške pozicije sa zvukom sirene i promašuje. Prekida se faul Valensije faulom. Van Rosom napada i poslužuje Tobija sa lakim poenima. 

22:04

Radonjić nikad kraći

"Moramo da popravimo odbranu, hvala vam", rekao je na poluvremenu Dejan Radonjić. 

22:03

Evo kako je u "Pioniru" izgledao meč ova dva tima

21:55

Kakav finiš!

Od starta meča videli smo lošu igru Crvene zvezde i dugo je Valensija uspevala da drži dvocifrenu prednost. 

Ipak u samom finišu odbrana je uspela da se "stegne" i crveno-beli su uz dve trojke (Lazića i O'Brajanta) i poenima Koloma sa penala uspela da se vrati i ode na odmor sa "samo" -7. 

21:50

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! 49:42

Ispada Kino Kolom i Laberi pogađa na obruču, a onda je Dobrić fauliran posle prodora. Pogađa sa linije penala bek Crvene zvezde. 

Sjajno je O'Brajant zaustavio Sastrea, a onda ispod koša faul nad Jagodić-Kuridžom. Pogađa oba krilni centar i Zvezda je na jednocifrenom minusu. 

Promašaj San Emeterio za tri, ali Derik Vilijams skače i uzima loptu. Gube loptu igrači Valensije, a Kolom je fauliran na osam desetinki do kraja. Pogađa oba puta! 

21:44

19. minut: Dve trojke vraćaju Zvezdu! 47:36

Pogađa trojku Branko Lazić, a sa druge strane promašuje San Emeterio za tri. Pogađa trojku i Džoni O'Brajant i vraćaju se crveno-beli! Tajmaut Valensije!

21:42

18. minut: Raste prednost Valensije, 47:30

Faul u napadu Džonija O'Brajanta. A onda faul u napadu i sa druge strane, ovoga puta Nikole Kalinića. Nije sa ovim mogao da se pomiri nekadašnji krilni košarkaš Zvezde i dobio je tehničku. 

Ne pomaže ni to crveno-belima, promašio je Kino Kolom. Onda u prodoru promašuje i Dobrić, ali je Laberi poslao loptu u aut. Potom faul u napadu Kina Koloma! 

Sastre je grubo fauliran od strane Dobrića i Lazića, a sa penala povećava prednost domaćina. 

21:36

16. minut: Nikako da se približi Zvezda 46:30

Duop Rit je ubacio ovu loptu u koš, ali sa druge strane pogađa Majk Tobi uz faul. Daje još jedan poen, a onda Aleksa Radanov "vuče" brz napad i daje poene. 

Ne postoji odbrana Zvezde, sada u tranziciji pogađa Laberi. O'Brajant daje poene ispod koša, a onda Dobrić krade loptu. Kontru seče Vives faulom. Loš pas Dobrića je nekako iskontrolisao O'Brajant, a onda Dobrić dobija i rampu. 

Laberi napada Davidovca leđima, poentira i opet imamo tajm-aut. 

21:32

14. minut: Opet +15! 39:24

Lopta za Davidovca ispod koša, a posle faula Tobija on ide na liniju slobodnih bacanja. Daje Davidovac oba. 

Prošao je Hermanson nebranjen kroz reket i daje lake poene, a sa druge strane Hol promašuje isforsiran šut, ali Davidovac skače. Ipak, opet promašuen Zvezda, ali Davidovac krade loptu i u kontri poentira Lengston Hol. 

Faul nad Hermansonom, a Islanđanin ne promašuje slobodna bacanja, dodao je još dva poena. Radanova lopta pogađa u nogu i još jedna poklonjena lopta. Srećom Hermanson promašuje otvorenu trojku.

21:27

12. minut. Dve trojke San Emeterija! 35:20

Ostaje sam San Emeterio i pogađa za tri poena, ali sa druge strane fenomenalno prolazi Aleksa Radanov i polaže loptu u koš. Još jedna trojka San Emeterija!

Sa druge strane Džoni O'Brajant promašuje trojku. U redovima Valensije ne komplikuju, Vives do Kalinića, Kalinić do Tobija ispod koša i još jednom laki poeni. 

Tajmaut Dejana Radonjića.

21:25

11. minut: Dobar početak crveno-belih! 27:18

Počinje druga četvrtina. Hol organizuje napad, a Volden ne prolazi u prodoru. On spušta na O'Brajanta i Vives pravi faul. Šutira Volden trojku i Hermanson ga faulira! Tri slobodna bacanja!

Pogađa američki bek sva tri puta!

21:21

GOTOVA PRVA ČETVRTINA! 27:15

Laberi promašuje trojku, a onda u brzom napadu Džoni O'Brajant koristi asistenciju Hola i daje brze poene. 

Laberi opet pokušava, sada ispod koša, ali je fauliran i ide na liniju penala. Pogađa oba puta, a onda Valensija krade loptu O'Brajantu. Poslednji napad ima Valensija i Hol pravi faul nad Majkom Tobijem ispod koša. 

Daje oba bacanja Tob. 

21:18

9. minut: Zvezda se budi! 23:13

Laberi poentira ispod koša, a O'Brajant opet iz solo akcije kreira sebi poene i daje još dva poena. 

Sa druge strane Pradilja ne postiže poene ispod kođa, a onda Radnov vrlo brzo rešava napad i daje svoje prve poene na meču. 

21:16

8. minut: Konačno! Poeni Zvezde! 21:9

Kolom baca loptu u ruke igračima Valensije, ide kontra u kojoj uz faul pogađa Derik Vilijams. Srećom, promašuje sa penala. 

Posle konfuznog napada crveno-belih Džoni O'Brajant promašuje sa poludistance. Van Rosom pokušava sa osam metara, ali promašuje ovo. 

Hol organizuje napad Zvezde, Obrajant dobija loptu ispod koša i lagano završava ispod koša!

21:13

6. minut: Raste prednost domaćina! 19:7!

Ušao je Kolom, O'Brajant je dao sjajan pas za Lazića, ali je kapiten crveno-belih promašio ispod koša. Sastre pogađa trojku za +10! 

Kolom gubi loptu, Laberi je u kontri, a Lazić ga faulira i šalje na liniju penala. Gleda se da li je ovo nesportski faul Lazića, ali ipak ostaje prvobitna odluka i ovo je običan faul. Centar Valensije pogađa oba bacanja i ovo je već ozbiljna prednost. 

21:10

Tajmaut!

Još jedan loš napad Crvene zvezde, posle šuta Džonija O'Brajanta Marko Jagodić-Kuridža hvata loptu, a onda idemo na minut odmora. 

Mora Zvezda bolje!

21:09

6. minut: Nastavlja Kalinić! 14:7

Kakav potez! Ispao je Derik Vilijams i Marko Jagodić-Kuridža je efektno zakucao. 

Sem Van Rosom je ostao sam kao duh posle lošeg preuzimanja igrača Zvezde i lako je pogodio ovu trojku.

Težak šut Jagodić-Kuridže, a onda Dobrić seče napad domaćina faulom. Opet je Kalinić sjajan, dobro je prošao i na obruču je zaustavljen faulom za slobodna bacanja. On pogađa oba puta i odlepila se Valensija!

21:06

4. minut: Kalinić muči Zvezdu! 9:5

Davidovac ide u prodor i lopta mu beži u aut. Kalinić pogađa trojku uz zvuk sirene! 

Davdovac opet loš, ali Jagodić-Kuridža uzima loptu. Dolazi lopta opet do Davidovca koji pogađa trojku!

Onda sjajan ali-up pas Kalinića i Vilijams zakucava!

21:04

3. minut: Vilijams pogađa! 4:2

Dolazi lopta do Kalinića koji je polaže u koš. Dugo traje napad Zvezde i na kraju Volden promašuje ceo obruč. 

Kalinić je uspeva da poentira, a onda Vives predaje loptu igračima Zvezde. Dobrić gubi loptu, a onda Vilijams pogađa neverovatno težak šut. 

21:02

POČINJE MEČ!

Loptu uzima Valensija, ali Tobi ne uspeva da spusti loptu u koš. Sa druge strane pogađa Dobrić u prodoru. 

20:58

Startne petorke!

CRVENA ZVEZDA: Volden, Dobrić, Davidovac, Jagodić-Kuridža, Kuzmić

Valensija: Van Rosom, Vivces, Kalinić, Vilijams, Tobi

20:57

Nema Dubljevića!

Crnogorski centar je ipak i dalje povređen i neće nastupiti na ovom meču. 

20:55

Vratio se Lengston Hol!

Plejmejker Crvene zvezde se vratio u sastav i nastupiće na ovom meču. Ovo je veliko pojačanje za crveno-bele. 

20:50

Poznata lica

Za Valensiju će nastupiti nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić, kao i dobro poznata lica - reprezentativac Slovenije Klemen Prepelič i crnogorski centar Bojan Dubljević. 

20:45

Jeste li ispratili Gudurića?

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde je u sjajnoj formi od povratka na teren!

Sada je doneo Feneru još jednu pobedu, a u derbiju Barse i CSKA sjajan je bio Nikola Milutinov!

20:18

Kolom ima motiv više!

Nije ove sezone iskusni španski plej dobijao šansu da zaigra u Valensiji i baš zato se zaputio u Beograd. Večeras će imati motiv više da odigra dobro i pokaže da nije dobro iskorišćen u Španiji. 

20:17

Obe strane imaju probleme

Kod domaćeg tima neće biti Vanje Marinkovića koji je povređen, a Dejana Radonjića muče stare boljke. 

Nema Lengstona Hola koji je van terena već dva meseca, ali raduje to što je na njegovo mesto odlično "uskočio" Kino Kolom, pridošlica upravo iz Valensije. 

Neće biti ni Džordana Lojda koji se još uvek oporavlja od korone, kao ni Marka Simonovića.

20:16

Dobrodošli!

Pratite uživo meč Crvene zvezde i Valensije uz MONDO! 

Ovo je duel 20. kola Evrolige, a Crvena zvezda do sada ima skor od 6 pobeda i 12 poraza. Sa druge strane Valensija je došla do 10 pobeda uz 9 poraza, ali su u prethodna tri meča doživeli neuspehe. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije